Να παραπλανήσει τα μέλη του κοινοβουλίου και τους Έλληνες πολίτες επιχείρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για το θέμα των συχνών πτήσεών του με ελικόπτερα UH-1H Huey στη θέση του συγκυβερνήτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το doureios.com που εξειδικεύεται σε θέματα ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε ως Κανονισμό ένα Τεχνικό Εγχειρίδιο χειριστού, παίζοντας με τις λέξεις και κοροϊδεύοντας τη Βουλή, καθώς πρόκειται απλώς για ένα manual που περιγράφει το οπλικό σύστημα και τις δυνατότητές του και όχι τρόπο με τον οποίο προβλέπεται να το αξιοποιεί επιχειρησιακώς ο χρήστης.

Έτσι, το γεγονός ότι το Τεχνικό Εγχειρίδιο αναφέρει ρητώς πως το UH-1H Huey μπορεί να πετάξει μόνο με κυβερνήτη, δεν σημαίνει ότι αυτή η πρακτική εφαρμόζεται και από τον Κανονισμό και τις διαταγές της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ), ο οποίος προβλέπει ότι το ελικόπτερο πετάει με πλήρωμα κυβερνήτη, συγκυβερνήτη και ιπτάμενο μηχανικό, τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην άδεια πτήσης που κατέχει, υποστηρίζοντας πως έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2.000 ώρες πτήσεων με ελικόπτερο.

Κάτι που φαίνεται πως είναι δύσκολο να είναι αλήθεια, καθώς σε προηγούμενη συνέντευξή του, τον Μάρτιο του 2015 στο περιοδικό CRASH, ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει πως είχε πάνω από 700 ώρες. «Τυγχάνει να είμαι και χειριστής ελικοπτέρου, πάνω από 700 ώρες» είχε πει χαρακτηριστικά, κάτι που σημαίνει πως μέσα σε δύο χρόνια θα έπρεπε να έχει «γράψει» 1.300 ώρες επιπλέον ως χειριστής.
Ένα ακόμη από τα ψέματα του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής ήταν ο συσχετισμός των πτήσεων με μαχητικά αεροσκάφη με τις πτήσεις ελικοπτέρων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Και το λέω αυτό διότι με αυτόν ακριβώς τον Κανονισμό πέταξαν μέχρι σήμερα σχεδόν όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας», αγνοώντας πως είναι άλλος ο Κανονισμός της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλος ο Κανονισμός της Αεροπορίας Στρατού.

Τέλος, ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά στην προσπάθεια να πληγεί ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως κάνει «κάτι το οποίο έχει επαναληφθεί προηγουμένως και είναι μέσα στους Κανονισμούς, τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς για την ασφάλεια πτήσεων», όπως ανέφερε. Ωστόσο, μάλλον αγνοεί πως ο Κανονισμός δεν προβλέπει πτήση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου μόνο με κυβερνήτη, σε ειρήνη και πόλεμο και πως παραβιάζει διπλά τους κανόνες ασφαλείας διότι επιβιβάζεται στην θέση του χωρίς να φέρει κράνος, σωστικά και αντιπυρική φόρμα πτήσεως, φορώντας απλά το κουστούμι του.