Νέα συγκλονιστικά  στοιχεία κατέθεσε σήμερα κ. Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννη Κουρτάκη,  σχετικά με την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και την μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης εις βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του λιμενικού, Χριστοφορίδη.   Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο δικηγόρος του εκδότη του Ομίλου των Παραπολιτικών, Αλέξης Κούγιας, στο αδίκημα αυτό, σύμφωνα με την μήνυση, ηθικός αυτουργός είναι ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ σημειώνει ότι τα στοιχεία κατά του Χριστοφορίδη είναι συγκλονιστικά και ανεπίδεκτα ανταποδείξεως.

Ειδικότερα σε δήλωσή του ο κ. Κούγιας σημείωσε: Σήμερα ερχόμαστε για να δώσουμε νέα στοιχεία, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, για να αποδειχθεί η κατάχρηση εξουσίας την οποία κατά την άποψη των εντολέων μου, κ. Κουρτάκη και των συνεργατών του, έχουν διαπράξει εις βάρος του. Ο Χριστοφορίδης, ένας ανήθικος λιμενικός, ο οποίος έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής του μέσα σε χρονικό διάστημα, ελαχίστων μηνών, από την ημέρα που έγινε υποχείριο αυτών που προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν εγκλήματα κατά του κ. Μαρινάκη και όλων αυτών οι οποίοι συνεργάζονται μαζί του, είτε σε προσωπικό, είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο και επίσης να αναδείξουν και το ρόλο του ηθικού αυτουργού αυτής της ιστορίας, ο οποίος κατά την άποψη του εντολέα μου και την δική μου άποψη ως δικηγόρος, είναι ο κ. Καμμένος. Τα στοιχεία τα οποία προσκομίζουμε είναι συγκλονιστικά και ανεπίδεκτα ανταποδείξεως.

Είναι στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από επίσημες αρχές και είμαι βέβαιος ότι ένας έντιμος εισαγγελέας όπως είναι ο κ. Μπρακουμάτσος που χρόνια ολόκληρα προήδρευε στην Ένωση Εισαγγελέων θα κάνει το καθήκον του, ό,τι κι αν προσπαθήσουν να κάνουν κάποιοι, δεν αναστρέφεται η κατάσταση.

Το λέω ευθέως και το λέω ως δικηγόρος 43 ετών κι ένας άνθρωπος ο οποίος με την αποτελεσματικότητά του έχει βοηθήσει την Δικαιοσύνη να εκδώσει δίκαιες αποφάσεις. Σήμερα, μετά την κατάθεση του κ. Κουρτάκη και τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν και μετά την ενημέρωση που έχουμε κάνει ήδη στον υπουργό Δικαιοσύνης, στον αναπληρωτή υφυπουργό κ. Παπαγγελόπουλο για την διαφθορά, αλλά και μετά την ενημέρωση που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες στον προϊστάμενο του κ. Χριστοφορίδη, τον κ. Ράπτη, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και στον επικεφαλής στο Τμήμα Διώξεων του Λιμενικού Σώματος κανείς δεν θα δικαιούται να λέει ότι δεν γνωρίζει.

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει κινηθεί ακόμη πειθαρχική δίωξη του κ. Χριστοφορίδη, γιατί πραγματικά με τα τόσα που έχουν δημοσιευθεί θα έπρεπε τουλάχιστον να επιληφθεί μια ευαισθησία από τους επικεφαλής γιατί είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος που αντί να είναι στην υπηρεσία του σαν να είναι ένας μπουζουκόβιος γυρίζει τη νύχτα, από φυλακή σε φυλακή για να προκαλέσει την διάπραξη αδικήματος, σε άνθρωπο ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια και λαχταράει να κερδίσει κάτι προσφέροντάς του και χρήματα για την ελευθερία του πώς συνεχίζει να είναι στην υπηρεσία του; Βεβαίως αυτό το έλλειμμα αύριο το πρωί θα το αναδείξουμε γιατί έχουμε ετοιμάσει πειθαρχική αναφορά κατά του κ. Χριστοφορίδη, οπότε κανείς δεν δικαιούται να σιωπά και να μην πράττει τίποτα.