Απαράδεκτες οι εικόνες με τους τουρίστες στην Κνωσσό που σχημάτιζαν ουρές καθώς λειτουργούσε μόνο ένα ταμείο, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος Πανελλήνιας ένωσης υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων Γιάννης Μαυρικόπουλος.

Τόνισε ότι τα ταμεία σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους είχαν σχεδιαστεί όταν η χώρα δεχόταν 11 εκατομμύρια τουρίστες ενώ σήμερα δέχεται 30 εκατομμύρια επισκέπτες.


Απέδωσε ευθύνες για την κατάσταση στην πρόεδρο του ταμείου εθνικών πόρων Ασπασία Λούβη και την κάλεσε να πει εάν έχει κάνει για τους αρχαιολογικού χώρους.
Είπε πως στους αρχαιολογικούς χώρους θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα ταμεία ενώ εκτίμησε ότι γίνεται προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, Ασπασία Λούβη. 

Η κυρία Λούβη άφησε υπόννοιες ότι κάποιοι δεν θέλουν τα ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους και ανέφερε ότι σε δοκιμαστική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη κόπηκαν περισσότερα εισιτήρια από ότι στα ταμεία. 

Η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι εδώ και χρονιά υπάρχει αντιπαράθεση του υπουργείου Πολιτισμού με τα ταμείο αρχαιολογικών πόρων και τόνισε ότι οι αρχαιοφύλακες είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, εάν έπρεπε να είναι περισσότεροι ή λιγότεροι αφορά την υπουργό.