Δεν επιτρέπεται να καθυστερήσουν για γραφειοκρατικούς ή άλλους λόγους τα έργα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού της Κω και η καταγραφή των ζημιών στα κτίρια, επεσήμανε η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήσε κλιμάκιο της στην Κω.

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό και τον Γιάννη Μανιάτη μετέβη την Παρασκευή στην Κω και επεσήμανε ότι μετά τον σεισμό το νησί ανακάμπτει γρήγορα, επισημαίνοντας ότι ήταν άμεση η ανταπόκριση των τοπικών και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών.

«Ας παραδειγματιστεί και η Κυβέρνηση, σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, όπως η Κως, να αντιδράσει άμεσα, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του λιμανιού και την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια, τις οικογένειες κι επιχειρήσεις που επλήγησαν. Ταυτόχρονα, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης (παράταση ΦΠΑ, κα), που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία», τόνισαν.

«Δεν επιτρέπεται να παρουσιαστεί καμιά καθυστέρηση από γραφειοκρατικούς ή άλλους προσχηματικούς λόγους. Δεν ξεχνάμε ότι η μέχρι σήμερα επίδοση της Κυβέρνησης σε ανάλογες περιπτώσεις (πχ Λέσβος), όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, είναι απαράδεκτη και στηρίζεται μόνο στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία», συμπλήρωσαν, ενώ δεσμεύθηκαν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα παρακολουθεί στενά την πορεία της αποκατάστασης