Συμπληρωματική κατάθεση, η οποία διήρκεσε δύο ώρες, έδωσε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για το «Noor One» Μάκης Γιαννουσάκης. Ο κρατούμενος για την υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης μεταφέρθηκε εκ νέου στα δικαστήρια Πειραιά, έπειτα από νέα στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού αφορά τις καταγγελίες του Μάκη Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε αφόρητες πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor One» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά έχει προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχοντας στείλει κλήσεις προκειμένου να δώσουν «ανωμοτί εξηγήσεις» (με την ιδιότητα του υπόπτου) στον προανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Η εισαγγελέας κατάθεσε εγγράφως τις εξηγήσεις της, ενώ ο λιμενικός και ο δημοσιογράφος θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις εντός της εβδομάδος.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Μπρακουμάτσος ερευνά εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας ή άλλες αξιόποινες πράξεις όσον αφορά την εμπλοκή στην υπόθεση μη πολιτικών προσώπων. Για το σκέλος των καταγγελιών που αφορά φερόμενη εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένο και τις τυχόν ποινικές του ευθύνες, έχει ζητήσει την αμελλητί διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.