Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά η τρίτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που έχει επιβληθεί στον Ε. Γιαννουσάκη για την υπόθεση του "Noor One".

O ισοβίτης κρατούμενος ζήτησε για μία ακόμα φορά την έξοδο του από τις φυλακές επικαλούμενος πως κινδυνεύει η ζωή του ίδιου και της οικογένειας του. Και σήμερα ο Ε. Γιαννουσάκης στην τοποθέτηση του ενώπιον του Πνεταμελούς Εφετείου Αναστολών έκανε λόγο για παρακράτος. "Εγώ κι εχω βοηθήσει και προτιθεμαι να βοηθησω (...). Στις 25 Ιανουαριου 2017 έδωσα κατάθεση. Για να ληξουν και όλα αυτά με τους λογαριασμούς του κ. Μαρινάκη και την παραφιλογία. Είναι η μοναδική επισημη καταθεση ολα τα αλλα είναι προιον εκβιασμού κ. Χριστοφορίδη (σσ Παναγιώτης, λιμενικός). Τα στοιχεία αφορούν δύο συγκατηγορουμένους μου μόνο. Ειναι τα μοναδικά που εχω πει επισημα" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ε. Γιαννουσάκης.

Ο ισοβίτης-σε πρώτο βαθμό- κρατούμενος υποστήριξε πως η Πολιτεία σταμάτησε να τον προστατεύει από τις 20 Μαρτίου 2017 όταν και έγινε η καταγραφή των συνομιλιών του με τον λιμενικό. "Τις κατέγραψα εγω τις συνομολίες.Προσπαθούσε να μου αποσπασει καταθεση γιατί εξυπηρετούσε κάποιους σκοπούς. Μου ελεγε δεν μας ενδιαφερουν οι Τουρκοι. Μου έλεγε να δωσω κατάθεση σε βαρος του Μαρινάκη γιατι εκπροσωπούσε συμφέροντα που επιθυμούσαν εμπλοκή του κ. Μαρινάκη.Μου ελεγε οτι δεν την ενδιαφερουν την Κυβερνηση οι τουρκοι.

Την μερα που τον κατεγραψα του ειπα τελειωσαμε (...).Ο κ. Γιαννουσάκης ζήτησε την αποφυλάκιση του, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει δύο κινδύνους, αφενώς από τους Τούρκους χρηματοδότες και αφετέρου από τον τρόπο που τον προστατεύει το κράτος. Όπως περιέγραψε από τις φυλακές Αυλώνα όπου βρισκόταν σε προστατευμένο περιβάλλον, όπου κρατείτο μόνος στο κελί και προαυλιζόταν μόνος, ενώ φαγητό του έφερνε η γυναίκα του από το σπίτι, βρέθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Χαλκίδας σε ένα θάλαμο μαζί με 21 άλλους κρατούμενους και σε άθλιες συνθήκες. Επίσης, ο Ε. Γιαννουσάκης ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με αυτοκτονικό ιδεασμό του αρνήθηκαν τη μεταγωγή του από τις φυλακές ενώ όταν μεταφέρθηκε στο Δαφνί, έκανε όπως ανέφερε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Ε. Γιαννουσάκη, Γιάννης Γλύκας και Φίλιππος Φίλιας ζήτησαν την αποφυλάκιση του εντολέως τους, επισημαίνοντας αφενώς ότι έχει βοηθήσει το έργο των αρχών υποδεικνύωντας τους Τούρκους χρηματοδότες και αφετέρου ότι κινδυνεύει από την παραμονή του στις φυλακές. Οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη προσκόμισαν έγγραφο της ανακρίτριας σύμφωνα με το οποίο βάση της κατάθεσης του ισοβίτη εκδόθηκαν τα δύο εντάλματα σύλληψης ενώ επίσης προσκόμισαν και την απολογία Αλβανού που του είχε επιτεθεί στις φυλακές (σσ κατηγορείται και ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μ. ζαφειρόπουλου) ο οποίος κυνικά παραδέχεται την επίθεση στον ισοβίτη.

Σύμφωνη πάντως με την απόφαση του Δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Σταματίνας Περιμένη η οποία ζήτησε την απόρριψη της αίτησης και για τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους.