Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα που κατάθεταν σήμερα τον 1ο ειδικό ανακριτή. 

Τα τρία στελέχη της Ελλήνων Συνέλευσις ήταν κατηγορούμενα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με πρωταγωνιστή τον Αρτέμη Σώρρα και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ μία φορά το μήνα.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές δίωξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και εννέα συνεργατών του (για τους δυο εκ των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συλληψης) κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατηγορούμενοι πήραν αποστάσεις από τον Αρτέμη Σώρρα και άφησαν αιχμές για την στάση του. Τον κατηγόρησαν που δεν έχει παραδοθεί στην δικαιοσύνη για να απολογηθεί ο ίδιος για τις πράξεις τους. 

Όπως υποστήριξαν εκείνοι δεν ήξερα για τα 600 δισεκατομμύρια και ασχολούνται μόνο με το πολιτικό κομμάτι του φορέα. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ο δικηγόρος υπεράσπισης Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως «οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία», ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί θα ήταν ο βασικοτερος που θα κατέθετε.