Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ «Κως», επισκεπτόμενος από την Παρασκευή 4 Αυγούστου ως και την Κυριακή 6 του μηνός, την Πάτμο, τους Λειψούς, το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και την Κω.

Στην τελευταία μάλιστα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» την άμεση αντίδραση τόσο της «τοπικής» 80 ΑΔΤΕ και του διοικητή της ταξίαρχου Δημήτριου Χούπη, όσο και του προϊστάμενου σχηματισμού της ΑΣΔΕΝ με τον διοικητή της αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο στην εξάλειψη των στεγαστικών προβλημάτων του προσωπικού, που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο  σεισμό.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι μετά τον πρόσφατο θανατηφόρο σεισμό που έπληξε την Κω, και με την πρώτη αναφορά που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι οικίες 17 στελεχών της ταξιαρχίας είχαν υποστεί ζημιές.

Με φροντίδα της Ταξιαρχίας βρέθηκε αμέσως στέγη για το συγκεκριμένο προσωπικό και τις οικογένειές του, ενώ διατέθηκαν και στρατιωτικά φορτηγά οχήματα «Στάγιερ» για τη μεταφορά των οικοσκευών τους. Οπότε το Σαββατοκύριακο, κατά την παραμονή του στην Κω, ο αρχηγός ενημερώθηκε για την πορεία αυτών των δράσεων που είχε αναλάβει ο τοπικός σχηματισμός.

Εκτός αυτών, ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφτηκε τα νησιά και τις μονάδες της 80 ΑΔΤΕ, που είναι υπεύθυνη για την άμυνα του βορείου τομέως των Δωδεκανήσων και στη ζώνη ευθύνη της υπάρχουν 136 νησιά και νησίδες κάθε μεγέθους, κατοικημένες ή όχι, ως ακολούθως:

-Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, επισκέφθηκε την έδρα του Τάγματος Εθνοφυλακής Πάτμου (ΤΕΘ Πάτμου), όπου και διανυκτέρευσε.

-Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, επισκέφθηκε:
•Τον 2ο Λόχο Εθνοφυλακής του ΤΕΘ Πάτμου (2 ΛΕΘ/ΤΕΘ Πάτμου), στους Λειψούς.
•Το ΕΦ Φαρμακονησίου, όπου και διανυκτέρευσε.

-Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, επισκέφθηκε:
•Το ΕΦ Καλολίμνου
•Την ΛΑΦ Κω, όπου και συναντήθηκε με τα στελέχη, τα σπίτια των οποίων αντιμετώπισαν προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

«Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού», όπως σημειωνόταν και στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ.

Λ.Σ.Μ.