Κίνητρα για προαγωγές, μπόνους για μετατάξεις και υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στους σχεδόν 560.000 δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να μετάσχουν στο μέτρο της αξιολόγησης.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο αναγνωρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, την αδυναμία του να προχωρήσει σε μια αυτονόητη μεταρρύθμιση, ενώ συγχρόνως ομολογεί ότι το κράτος βρίσκεται σε διάλυση, αφού καταφεύγει σε πρακτικές «χρυσής ευκαιρίας» προκειμένου να πείσει με «δωράκια» τους δημοσίους υπαλλήλους να αξιολογηθούν.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του για την «Ελευθερία του Τύπου» ο Γιώργος Μανουσακάκης, το υπουργείο, μετά και το πρόσφατο φιάσκο, το τρίτο κατά σειρά από την άνοιξη, όταν το 90% και πλέον των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπήκαν στον κόπο καν να παραλάβουν τα φυλλάδια της αξιολόγησης για να τα δουν, ετοιμάζεται να διαχειριστεί διαφορετικά την υπόθεση. Και αυτό γιατί τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να λογοδοτήσει στους δανειστές, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, κριτική στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη (φωτό), για την όλη κατάσταση ασκεί ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων». Για να προσθέσει: «Δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, λόγω όσων έλεγε τα προηγούμενα χρόνια κατά της αξιολόγησης».

* Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας