Να λειτουργήσουν τα 6 Κέντρα Υγείας-φαντάσματα ζήτησε μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως είπε πρόκειται για πλήρως εξοπλισμένα ιατρικά κέντρα τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και σκουριάζουν μέσα στις ζελατίνες.

«Δύο από αυτά τα Κέντρα Υγείας τα είχε εγκαινιάσει ο κ. Αβραμόπουλος επί της θητείας του στο υπουργείο και ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στους πολίτες. Ένα Κέντρο Υγείας βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους είχε κοστίσει 300 εκ ευρώ, εγκαινιάστηκε πέρυσι τον Αύγουστο και παραμένει κλειστό γιατί ακόμη δεν το παρέδωσε ο εργολάβος. Ένα άλλο, πλήρως εξοπλισμένο, βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω και παραμένει κλειστό. Μιλάμε για πεταμένα λεφτά» είπε ο κ. Γιαννάκος.

Κατήγγειλε ταυτόχρονα πως η δημόσια υγεία καταρρέει και σημείωσε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, όπου ο ίδιος ο γιατρός δίνει χρήματα από την τσέπη του για τη βενζίνη του ασθενοφόρου καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια.

«Αν δεν πληρώσει ο γιατρός, θα πεθάνει ο ασθενής, δεν θα μπορεί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε τέλος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη λέγοντας πως «κάποτε ο κ Πολάκης ήταν συνδικαλιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πετούσε κοντάρια και τώρα είναι υπουργός χωρίς να δίνει λύσεις. Σήμερα που υπέστη ολική καταστροφή το σύστημα της δημόσιας υγείας, ο Πολάκης θέλει να σιωπούμε;».