Ένας νεοσύλλεκτος στρατιώτης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα Αττικής σκοτώθηκε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία στην Οινόη, ενώ ένας ακόμα συνάδελφός του τραυματίστηκε στο χέρι ευτυχώς ελαφρώς. Αμφότεροι ήταν αδειούχοι για δύο ημέρες και μόλις είχαν φύγει από τη Μονάδα τους για τα σπίτια τους στην Καρδίτσα.


Συμφώνως με τη σχετική ενημέρωση που εκδόθηκε από το ΓΕΣ και έχει ως εξής: «Ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και περί ώρα 11:15, ο Στρατιώτης Η.Α. του ΚΕΤΘ, ο οποίος είχε λάβει άδεια από τη Μονάδα του, παρασύρθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, από διερχόμενη αμαξοστοιχία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Οινόης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Η αμαξοστοιχία, παρέσυρε και τον Στρατιώτη Τ.Β., ο οποίος τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.»


Συμφώνως με τις πρώτες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, οι δύο στρατιώτες περπατούσαν πάνω στις γραμμές, και στο σημείο που παρασύρθηκαν, σχηματίζουν μία ελαφρά ανοικτή καμπή. Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι κανένας από τους δύο νεαρούς στρατιώτες, ούτε άκουσε την αμαξοστοιχία και το συρισμό της, ούτε είδε, αλλά ούτε και ένοιωσε τους κραδασμούς από το επερχόμενο τραίνο, ώστε να απομακρυνθεί άμεσα από τις γραμμές, γεγονός που οδήγησε στην εκδοχή ότι ο νεκρός φορούσε ακουστικά γουόκμαν, που όμως δεν ανευρέθησαν μετά το δυστύχημα.


Ο τραυματίας στρατιώτης έχει χτυπήσει στο χέρι του και είναι εκτός κινδύνου.