Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, από τα Δωδεκάνησα και τη Μεγίστη μέχρι και την Κρήτη, πέταξαν σήμερα το πρωί με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, ο ναύαρχος Ευ.Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, στο πλαίσιο της εκ του σύνεγγυς παρακολουθήσεως της εκπαιδεύσεως του προσωπικού μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό αυτών.

Στην 115 ΠΜ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της Μονάδος, ενώ συμμετείχε σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως της 340 Μοίρας «Αλεπού», επιβαίνων σε μαχητικό αεροσκάφος F-16D Blk.52+ Fighting Falcon, σε σχηματισμό «ζεύγους» αεροσκαφών. Ο αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο άλλο μονοθέσιο αεροσκάφος του σχηματισμού, αφού είναι «πιστοποιημένος» («διαθέσιμος στον τύπο») για να πετά μονοθέσιο μαχητικό F-16C Block.52+.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότιου-νοτιοανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Δία – Καρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου – Ρεθύμνου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού».

Σημειώνεται ότι εδώ και μία εβδομάδα, λόγω της μεγάλης θρησκευτικής τους εορτής του Μπαϊραμιού, οι Τούρκοι δεν έχουν πετάξει στο Αιγαίο, αν και η ελληνική αεράμυνα ήταν – όπως πάντα άλλωστε – σε πλήρη ετοιμότητα.