Κορυφαίο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας αναδείχθηκε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τη βρετανική εφημερίδα The Times.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατετάγη στις θέσεις 301-350, ενώ ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 401-500, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 501-600, ενώ η επτάδα των ελληνικών ιδρυμάτων ολοκληρώνεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 601-800.

Κορυφαίο ανώτατο ίδρυμα στον κόσμο αναδεικνύεται αυτό της Οξφόρδης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, το Imperial College London, το ΕΤΗ (Τεχνολογικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο) της Ζυρίχης, ενώ τη δέκατη θέση μοιράζονται το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.