Ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον 23χρονο πατέρα που μαζί με την ανήλικη σύζυγο του άφησαν τα δίδυμα βρέφη τους ολομόναχα στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δήθεν εκείνος ένιωσε μία αδιαθεσία και μετέβη στο νοσοκομείο, με τη σύζυγό του να τον συνοδεύει επειδή επέμενε. Μάλιστα, κρίθηκε πως η πράξη τους ήταν τόσο επικίνδυνη, που τόσο η εισαγγελέας, όσο και η έδρα, έκριναν πως δεν θα πρέπει να δοθεί αναστολή στην ποινή. Η κίνηση πάντως, αυτή επί της ουσίας είναι περισσότερο συμβολική, αφού σε κάθε περίπτωση ο κατηγορούμενος δεν πρόκειται να καταλήξει στη φυλακή. Κι αυτό γιατί η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι κάτω των δυο ετών κι έτσι επιβάλλεται η αναστολή της έως και την εκδίκαση της έφεσης.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν "'έπεισαν" ούτε την εισαγγελική λειτουργό, η οποία υπήρξε καταπέλτης εναντίον και των δύο γονέων, εκ των οποίων μόνο ο ένας κάθισε στο εδώλιο, αφού η μητέρα των παιδιών είναι ανήλικη.
Συγκεκριμένα, στην εισήγησή της, με την οποία ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για τα... αυτονότητα. "Δεν αφήνουμε βρέφη πέντε μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει" υποστήριξε ενώ πρόσθεσε πως από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πατέρας πράγματι βρισκόταν στο νοσοκομείο, λόγω αδιαθεσίας. Πάντως, ανέφερε πως ακόμη και αυτό δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία: "αν πήγε στο νοσοκομείο, έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει".

"Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν"

Είχε προηγηθεί η απολογία του, 23χρονου ο οποίος επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που ο ίδιος και η σύζυγός του έφυγαν από το διαμέρισμα εγκαταλείποντας τα δύο μωρά, είπε: "Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη".