Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το απόγευμα της Δεύτερας, τέσσερα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 33χρονου αντιφασίστα μουσικού.


Άτομα που προήλθαν από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών προκάλεσαν επεισόδια στη συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι, όταν πέταξαν πέτρες στους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Στη συνέχεια αποκόπηκαν από την πορεία και, περνώντας μπροστά από το Ληξιαρχείο Κερατσινίου, προξένησαν εκτεταμένες φθορές ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Καστράκι, όπου με την έναρξη της συναυλίας εις μνήμην του Π. Φύσσα, απέναντι από την πύλη Ε2, στο λιμάνι του Πειραιά, σημειώθηκαν εκ νέου επεισόδια, όπως και στο κέντρο της Δραπετσώνας, όπου ένας πολίτης ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους όταν διαπληκτίστηκε μαζί τους για το οδόφραγμα που έστηναν, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί θλάση και κάταγμα σε χέρι και πόδι.

Παράλληλα, άλλος ένας κάτοικος παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί από τις βόμβες μολότοφ και τη ρίψη χημικών.

Παράλληλα, τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί, τραυματίστηκαν από επίθεση που δέχθηκαν στη Δραπετσώνα. Από την επίθεση των κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν ελαφρά ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, ο οποίος μετέδιδε το ρεπορτάζ, καθώς και οι δύο οπερατέρ, Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.

Επεισόδια ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν η αστυνομία έβαλε φραγμούς και εμπόδισε τους διαδηλωτές να φτάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

 


Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.
Αντιεξουσιαστές, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησαν νωρίτερα πορεία από την Καμάρα.
Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο για την επέτειο των 4 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πρώτη συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία Ελευθερίας και αμέσως μετά ακολούθησε ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.


Η δεύτερη πορεία όμως, όπου συμμετείχαν κυρίως μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Μητροπόλεως στον Άγιο Νικόλαο και στη διάρκειά της δέχθηκαν επίθεση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με πέτρες και μπογιές, έσπασαν κάμερες και επιγραφές τραπεζών, ενώ οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και με κόκκινες μπογιές στην είσοδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», κατέστρεψαν τη μετώπη του Κεντρικού Ταχυδρομείου στη λεωφόρο Δημητριάδος, πέταξαν φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους δεκάδων κτιρίων, πριν η επεισοδιακή πορεία καταλήξει στις 10:30 το βράδυ στο κτίριο του Θόλου στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμη

Επεισόδια με τραυματίες στην συναυλία για τον Φύσσα [Βίντεο & Εικόνες]