Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Πειραιά, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκαν οι γονείς του αδικοχαμένου μουσικού. Ανάλογες πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, οι οποίες επισκιάστηκαν από επεισόδια.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του.

Η πορεία για τα πέντε χρόνια από την μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα έφτασε στο ύψος της πλατείας Κοραή περίπου στις 20:00 και τα σχεδόν 2.000 άτομα που τίμησαν τον αδικοχαμένο ράπερ φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Μετά από λίγη ώρα και αφού είχε αποχωρήσει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα που βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας, κάποιοι από τους διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ήταν παραταγμένες στην Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σε αυτό το σημείο οι «γνωστοί - άγνωστοι» πέταξαν πέτρες προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την πορεία και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Πειραιάς έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο με τα επεισόδια να λαμβάνουν έκταση και να κλιμακώνονται επί της Ηρώων Πολυτεχνείου με καμένους κάδους και σπασμένα πεζοδρόμια να βρίσκονται κατά μήκος της οδού. Ενώ παράλληλα η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με επισκέπτες και κατοίκους να μην μπορούν να μην μπορούν να ανασάνουν.

 Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ομάδα αντιεξουσιαστών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν κατά των διμοιριών των ΜΑΤ στην Εηνατία, μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Στη συνέχεια, τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου διασπάστηκαν και επιτέθηκαν πετώντας αντικείμενα σε άλλους στόχους. Συγκεκριμένα, στο Α.Τ. Άνω Πόλης και στην οδό Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Άτομα που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν μολότοφ και πέτρες στην Ερμού ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο στην Κορίνθου έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας. H αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το tempo24, η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ ήταν ισχυρή και είχε ενισχυθεί με δυνάμεις από την Ηλεία.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία και τα επεισόδια στον Πειραιά: