Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από την 24η Ιουνιόυ 2017 είχε δημοσιεύσει όλη την αλήθεια γύρω από το Noor-1, την εξέλιξη της υπόθεσης, τους χρηματοδότες, την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου αλλά και τα όσα είχε αναφέρει ο Μάκης Γιαννουσάκης τον Νοέμβριο του 2015, καθώς και το Δεκέμβριο του 2016, σχετικά με τους χρηματοδότες του πλοίου. 

Η δημοσίευση από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, είναι η εξής:

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα

Παραπλανητικές αναφορές για τη σχέση της εταιρείας Arab Waves µε γνωστό Ελληνα εφοπλιστή και τη «δήθεν» µεταφορά ναρκωτικών. ∆ιαρροή «πληροφοριών» για ανύπαρκτες επαφές Τούρκων διακινητών ηρωίνης µε «ανθρώπους του εφοπλιστή». Παρουσιάσεις απόρρητων δικαστικών εγγράφων -που δεν είχαν ενταχθεί σε δικογραφίεςστα ΜΜΕ, για να αποκαλυφθούν τάχα µεθοδεύσεις στις Φυλακές Κορυδαλλού, προκειµένου, υποτίθεται, «να µη… µιλήσει βασικό πρόσωπο του “Noor-1” για τον Ελληνα “χρηµατοδότη” του φορτίου». Λάθος ενηµερώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού ∆ικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για «δολοφονηµένους µάρτυρες του “Noor-1”», κάτι ωστόσο που δεν υπάρχει στον φάκελο της υπόθεσης, καθώς το µόνο που αληθεύει είναι ο θάνατος από φυσικά αίτια κατηγορουµένων και όχι µαρτύρων. Επιδεικτική αδιαφορία για τα στοιχεία που οµολόγησαν πριν από τρία χρόνια οι ίδιοι οι Τούρκοι διακινητές στα τουρκικά ΜΜΕ για τη σχέση τους µε φορτίο ηρωίνης στο «Noor-1». ∆ηλώσεις σε ανύποπτη στιγµή -πριν από τρεις µήνεςτου υπουργού Εθνικής Αµυνας και «ιδιωτικού ερευνητή» Πάνου Καµµένου για µυστικές καταθέσεις του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη! Οπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο υπουργός τηλεφωνούσε στις φυλακές και ζητούσε από τον κ. Γιαννουσάκη «να καταθέσει σε βάρος του εφοπλιστή». Επίµονες προσπάθειες… αµερόληπτων κρατικών λειτουργών να πείσουν µε το ζόρι και µε απειλές κρατουµένους να καταθέσουν αυτό που εξυπηρετεί τις σκοπιµότητές τους.

Αυτά είναι ορισµένα από τα σηµεία που αποκαλύπτουν τις πολύχρονες µεθοδεύσεις πολιτικών, λιµενικών, ιδιωτών κι άλλων προκειµένου να συνδεθεί η πολύκροτη υπόθεση µεταφοράς -το καλοκαίρι του 2014των δύο τόνων ηρωίνης µε το πλοίο «Noor-1» από τον Περσικό στην Ελευσίνα µε τον εφοπλιστή κ. Ευάγγελο Μαρινάκη. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις εγγράφων και ηχογραφηµένων συνοµιλιών του βασικού κατηγoρουµένου της υπόθεσης, Ευθύµιου Γιαννουσάκη, µε αναφορές για εκβιάσεις κι εµπλοκή του υπουργού Εθνικής Αµυνας, Πάνου Καµµένου, λιµενικού που ασχολείται µε το «Noor-1» κι άλλων δεν είναι κάτι τωρινό κι αποσπασµατικό. Η υπόθεση που δηµιούργησε σάλο στον πολιτικό κόσµο, προκάλεσε τις αντιδράσεις σχεδόν όλων των κοµµάτων της αντιπολίτευσης και οδήγησε σε αναφορές του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συµβούλιο έχει αφετηρία πριν από τρία χρόνια, διάστηµα κατά το οποίο εκτυλίσσεται ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, µε τον ίδιο στόχο. Ο φάκελος που θα ερευνηθεί τώρα από τον Αρειο Πάγο, ύστερα από τα «ντοκουµέντα Γιαννουσάκη», έχει πολλά ακόµη στοιχεία που δείχνουν τις πολύχρονες µεθοδεύσεις.

ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ιστορία του «Noor-1» είναι από ποινικής πλευράς σχετικά απλή. Πρόκειται για τη µεταφορά δύο τόνων ηρωίνης µέσω Ιράν, που θα φορτώνονταν στο παλιό δεξαµενόπλοιο εν πλω στον Περσικό. Το πλοίο θα κατέληγε στην Ελλάδα και στη συνέχεια η ηρωίνη θα προωθείτο στην Κεντρική Ευρώπη και κυρίως στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Στη µεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης αναµίχθηκαν Ελληνες και Τούρκοι διακινητές, όπως και Βέλγοι τουρκικής καταγωγής, που θα παραλάµβαναν το φορτίο.

Από τις πρώτες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι το ίδιο κύκλωµα Τούρκων διακινητών είχε εµπλακεί παλιότερα σε µεταφορά µεγάλων ποσοτήτων στη Ρουµανία. Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης, κατηγορήθηκαν συνολικά 35 άτοµα, ανάµεσα στους οποίους Ελληνες εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών στην Αθήνα και στη Μέση Ανατολή, Τούρκοι διακινητές, Ινδοί µέλη του πληρώµατος του δεξαµενόπλοιου κ.ά. Βασικός κατηγορούµενος για την υπόθεση ήταν ο εφοπλιστής Ευθύµιος Γιαννουσάκης, σε οικογενειακό σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκε µεγάλη ποσότητα ηρωίνης, όπως και ο παλιός καπετάνιος και εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας Γιώργος Μπουρδούβαλης, που συσχετίσθηκε µε το ταξίδι του «Noor-1».

Οµως µαζί µε τον κ. Γιαννουσάκη άρχισαν να κατηγορούνται κι άλλοι Ελληνες επιχειρηµατίες, όπως οι κ. Φάρος, Κοτσώνης, Κουρούβανης κι άλλοι, που αναµίχθηκαν στην υπόθεση λόγω του σύνθετου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πλοίου, της συµµετοχής σε εταιρείες που σχετίζονταν µε το ταξίδι του, που θα χρησιµοποιούσαν το «Noor-1» αργότερα για διακίνηση πετρελαίου στη Μεσόγειο, κ.λπ. Χωρίς όµως ποτέ να αποδειχθεί στην ακροαµατική διαδικασία ότι ήξεραν ότι το πλοίο στο συγκεκριµένο δροµολόγιο µετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης.

ΣΥΓΧΥΣΗ. Επιπλέον, υπήρξε µια πρωτοφανής σύγχυση µε διάφορες πτυχές της υπόθεσης, που αφορούσαν το καθεστώς ιδιοκτησίας, τη ναύλωση του πλοίου, τον ελλιµενισµό του στο Ντουµπάι, τη χρήση του, τον τρόπο τροφοδοσίας του µε τρόφιµα, την πληρωµή της διώρυγας του Σουέζ, µέχρι και τα… µπαλόνια που θα χρησιµοποιούνταν όταν θα έδεναν στο λιµάνι. Οταν λοιπόν αποκαλύφθηκε η υπόθεση (µετά από τυχαία πληροφορία λιµενικού), εµφανίστηκαν διάφοροι πρώην και νυν αξιωµατούχοι να «πλασάρουν» τάχα διακριτικά… πληροφορίες ότι «πίσω από το φορτίο ηρωίνης είναι ένα µεγάλο όνοµα κι αυτό σύντοµα θα αποδειχθεί». Και για αυτές τις περίφηµες… προαναγγελίες αξιωµατούχων (πολλοί από τους οποίους έµαθαν για πρώτη φορά για το «Noor-1» από τις τηλεοράσεις!) άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον πολλοί επιχειρηµατίες που σχετίζονταν µε τον αθλητισµό, τη ναυτιλία, τα ΜΜΕ και άλλες δραστηριότητες. Το παιχνίδι του παρασκηνίου ενισχύθηκε από την αινιγµατική στάση του βασικού κατηγορουµένου, και πλέον καταδικασµένου σε πρώτο βαθµό σε ισόβια, Ευθύµιου Γιαννουσάκη, που υποσχόταν «αποκαλύψεις µέσα από τις φυλακές». Κι έτσι άρχισαν από τότε µυστικές επισκέψεις στον Κορυδαλλό και… διαρροές κάθε µορφής για τα «µεγάλα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το φορτίο». Εκεί άρχισαν τα µεγάλα κόλπα κι οι πιέσεις…
Η πρώτη… «βεβαιότητα» για εµπλοκή του «µεγάλου ονόµατος» στην υπόθεση του «Noor-1» ήταν µε την ανακάλυψη της εταιρείας Arab Waves Shipping FZE, µε έδρα στο Ντουµπάι, που δηµιουργήθηκε το 2013 και εµφάνισε την άδειά της να εκπνέει και να «ακυρώνεται» τον Σεπτέµβριο του 2014, περίπου έναν χρόνο νωρίτερα από την αρχική (διετή) διάρκειά της. Τότε υπήρχαν αναφορές λιµενικών και άλλων ατόµων, µε βάση πάλι «πληροφορίες» από τη φυλακή, ότι «αυτή η εταιρεία θα χρησιµοποιείτο, υποτίθεται, για τη χρηµατοδότηση της ηρωίνης». Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της έρευνας και της δίκης που ακολούθησε.

ΘΟΛΟ ΣΗΜΕΙΟ. Επιπλέον, αυτή η πολυσυζητηµένη «χρηµατοδότηση της ηρωίνης» είναι το µονίµως θολό σηµείο της υπόθεσης. Αφού, αν εννοεί κάποιος την πληρωµή για την αγορά της ηρωίνης στα… βάθη της Ανατολής, αυτό ήταν έργο των Τούρκων διακινητών, όπως συµβαίνει συνήθως. Οµως αναπτύχθηκε η θεωρία ότι αφορά τη χρηµατοδότηση του ταξιδιού, η οποία ωστόσο δεν ξεπερνούσε τα… 120.000 δολάρια και ήταν «προβληµατική», αφού δεν βρίσκονταν χρήµατα για να πληρωθεί ούτε και η διέλευση του «Noor-1» από το Σουέζ. ∆ηλαδή κατηγορίες χωρίς λογικό και ουσιαστικό αντίκρισµα… Η δεύτερη φάση αφορούσε διαρροές από λιµενικούς (υπηρετούν ακόµη στον Πειραιά), όπως κι άλλους πρώην και νυν αξιωµατούχους, ότι γνωρίζουν για µυστικές συναντήσεις σε σπίτια και πολυτελή ξενοδοχεία της Βουλιαγµένης των Τούρκων λαθρεµπόρων ναρκωτικών. Πότε έλεγαν ότι αυτές τις συναντήσεις τις είχαν καταγράψει κάµερες ξενοδοχείων ή σπιτιών κ.λπ. και πότε ότι έχουν βρει αυτόπτες µάρτυρες. Χωρίς ωστόσο ποτέ να παρουσιαστεί οποιοδήποτε στοιχείο.

Επιπλέον, από το καλοκαίρι του 2014 διάφορα άτοµα έµπαιναν στις φυλακές, µε την επίκληση ότι επισκέπτονται άλλους, άσχετους κρατουµένους, ώστε να προσεγγίσουν τον Ευθύµιο Γιαννουσάκη και άλλους ανθρώπους του «Noor-1» και «να µιλήσουν για τον συγκεκριµένο εφοπλιστή»

Μεθοδεύσεις µε τις υποκλοπές συνοµιλιών

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑ των µεθοδεύσεων ήταν όσα συνέβαιναν τον Οκτώβριο του 2015 µε την υποκλοπή συνοµιλιών -υποστηρίχθηκε ότι έγινε ύστερα από εισαγγελική παραγγελίαενός άλλου κρατούµενου επιχειρηµατία για την υπόθεση του «Noor-1». Πρόκειται για µια προσπάθεια των ίδιων λιµενικών που εµφανίζονται τώρα και στην υπόθεση «εκβιασµών Καµµένου» µε την παρακολούθηση των τηλεφώνων του κρατουµένου να… αποδείξουν ότι πίσω από το φορτίο της ηρωίνης ήταν ο εφοπλιστής, προκειµένου να βρουν τάχα κρυφές συνεννοήσεις τους.

Από την παρακολούθηση αυτή δεν προέκυψε τίποτα σηµαντικό. Το εντυπωσιακό είναι ότι έγγραφα για αυτές τις συνοµιλίες, αλλά και οι ίδιοι οι τηλεφωνικοί διάλογοι άρχισαν να διαρρέουν σε ΜΜΕ και να ακούγονται σε κανάλια, παρ’ ότι αυτό το υλικό υποτίθεται ότι ήταν κλειδωµένο σε γραφείο δικαστικών, λιµενικών κ.λπ.

Κι αυτό γιατί δεν είχαν γίνει άλλες διώξεις, το υλικό δεν είχε δοθεί σε δικηγόρους και δεν θα µπορούσαν να το είχαν άλλοι παρά µόνο οι ερευνητές της υπόθεσης. Ορισµένοι, βέβαια, προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτή τη διαρροή λέγοντας ότι φταίνε οι… γραµµατείς των δικαστηρίων που το άφησαν να διαρρεύσει. Ισως όµως το πιο κραυγαλέο είναι αυτό που έχει συµβεί µε τα στοιχεία για τους «άγνωστους» Τούρκους και Βέλγους χρηµατοδότες και οργανωτές της διακίνησης του φορτίου, µε τους οποίους επί τρία χρόνια οι Ελληνες ερευνητές αλλά και οι αρµόδιες δικαστικές Αρχές αρνούνται… πεισµατικά να ασχοληθούν. Τα στοιχεία για τους Τούρκους λαθρεµπόρους βρέθηκαν από καταθέσεις του κ. Ευθύµιου Γιαννουσάκη και από βίντεο στο κινητό του, όπου καταγράφονται συναντήσεις µε τους συγκεκριµένους Τούρκους σε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οµως, το πιο σηµαντικό είναι ότι από τον Σεπτέµβριο του 2014 έχει ξεκινήσει ένας κύκλος δολοφονιών ανάµεσα σε µέλη της τουρκικής µαφίας και συγγενών τους. Ανάµεσα στα θύµατα ήταν και η κόρη του 42χρονου Τούρκου, ιρανικής καταγωγής, Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, αυτού που εικονιζόταν στο ραντεβού µε τον Ευθύµιο Γιαννουσάκη στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη. Και το απίστευτο είναι ότι ο ίδιος ο Ζιντάστι σε δηλώσεις του στην τουρκική τηλεόραση αποκάλυπτε ότι η δολοφονία της κόρης του αφορούσε τη σχέση του µε το «φορτίο του “Noor-1”»!

Ακολούθως δολοφονήθηκαν οι «εχθροί» του, που επίσης είχαν έµµεση ή άµεση σχέση µε το ναρκωπλοίο. Επιπλέον, εκδικητικές δολοφονίες για το «χάσιµο» των δύο τόνων ηρωίνης φέρεται να έγιναν στην Ολλανδία και στο Ντουµπάι.

Ενώ όµως όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και τρία χρόνια και επισήµως (µε δηλώσεις-οµολογίες των εµπλεκοµένων στην τουρκική τηλεόραση και στα sites της γειτονικής χώρας), οι Ελληνες λιµενικοί και αρκετοί δικαστές αδιαφόρησαν επιδεικτικά για τους Τούρκους οργανωτές κι επέµεναν στη θεωρία για τον Ελληνα εφοπλιστή. Σαν το ζήτηµα των Τούρκων οργανωτών να κατέστρεφε το δικό τους σενάριο.

Μάλιστα, άνθρωποι που ελέγχονται τώρα για τις µεθοδεύσεις ανέφεραν ότι «η δίωξη των Τούρκων λαθρεµπόρων ήταν… διακαής πόθος του Γιαννουσάκη» κι όχι αντικειµενικά στοιχεία που έπρεπε να ερευνήσουν. Εκ των υστέρων, ο υπουργός ∆ικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, µίλησε για «αίτηµα δικαστικής συνδροµής που έχει υποβληθεί σε ξένο κράτος», το οποίο βέβαια έχει καθυστερήσει τρία χρόνια!

Eίχε δώσει τους χρηματοδότες από τις 5/12/16

Η επιχειρηματολογία Κοντονή στη Βουλή για τη στήριξη του Πάνου Καμμένου, όσον αφορά τις επαφές του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, βασίστηκε στη συνέντευξη που είχε δώσει ο τελευταίος στον «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ» Τριανταφυλλόπουλο, η οποία δημοσιοποιήθηκε -ω του θαύματοςτην παραμονή του πλειστηριασμού για τον ΔΟΛ. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Τριανταφυλλόπουλος επικαλείται στο επίμαχο δημοσίευμα δικαστική διαδικασία στην οποία συμμετείχε η εισαγγελέας Αλβανού και η οποία έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, είναι σαφές ότι η εν λόγω συνέντευξη πάρθηκε μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στη διάρκειά της, ο Γιαννουσάκης επιχειρεί να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των ναρκωτικών, χωρίς φυσικά να παραθέτει κανένα σοβαρό στοιχείο ή επιχείρημα, ενώ ακολούθως ξεκαθάρισε ότι ο επιχειρηματίας δεν ήταν δυνατόν να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή. Ωστόσο, τα λόγια του βαρυποινίτη κατά τη στιχομυθία του με τον Μ. Τρανταφυλλόπουλο επιστρατεύθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα όσα είπε στη συνέχεια τόσο στη «Real News» όσο και στο «Unfollow» συνιστούν προϊόν πιέσεων. Αυτό που βέβαια αγνοεί ο κ. Κοντονής είναι πως ήδη από τις 5 Δεκεμβρίου του 2016 ο Γιαννουσάκης είχε προχωρήσει σε ένορκη κατάθεση, στην οποία έδινε τα ονόματα των δύο Τούρκων χρηματοδοτών της ηρωίνης, όπως είχε κάνει άλλωστε και ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, και πάλι στο πλαίσιο ένορκης κατάθεσης.

Από εκεί και πέρα, παραμένουν εύλογες οι απορίες για ποιον λόγο δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα σχετικά εντάλματα. Από τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων και κυρίως από τα όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης στην από 6η/4/2017 μήνυσή του κατά του λιμενικού Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Τζίβα περί εκβιασμών που δεχόταν, ώστε να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, προκύπτει ξεκάθαρα το ερώτημα για το ποια ακριβώς τοποθέτηση του Γιαννουσάκη συνιστά προϊόν πίεσης… Γι’ αυτή που διατυπώθηκε βάσει των δικονομικών προβλέψεων ή για την καφενειακού τύπου συζήτηση που έκανε με τον «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ»; Και επιπλέον με ποια λογική ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε αυτή και όχι στην κατάθεση Γιαννουσάκη ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών; Βλέπετε με δεδομένο ότι οι δύο ένορκες καταθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 και του Δεκεμβρίου 2016, είχαν προηγηθεί της συνέντευξης στον «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ», εύλογα ανακύπτει ακόμη το εξής ερώτημα: Γιατί να μην πιέστηκε να αλλάξει την κατάθεσή του; Θα είχε ενδιαφέρον ο υπουργός Δικαιοσύνης να ασχοληθεί και μ’ αυτό το στοιχείο, πέραν της υποκλαπείσας συνέντευξης.

Η εµπλοκή του υπουργού Εθνικής Αµυνας

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ βεβαίως είναι η εµπλοκή στην υπόθεση «Noor-1» του υπουργού Εθνικής Αµυνας, Παναγιώτη Καµµένου, και ενός λιµενικού που ερευνά την υπόθεση. Σύµφωνα µε µηνυτήρια αναφορά και ηχητικά ντοκουµέντα του κ. Γιαννουσάκη, ο λιµενικός που τον είχε επισκεφθεί περίπου δέκα φορές στη Φυλακή του Αυλώνα τον εκβίαζε να καταθέσει κατά του εφοπλιστή.
Οπως ακούγεται να λέει ο λιµενικός στον ισοβίτη, «Κάνεις αυτό που σου είπα από την αρχή εγώ. Κάνεις έναν εχθρό. Είναι τελειωµένο. Πρέπει να διαλέξεις εχθρό. Θέλεις να πεθάνεις εδώ; Πέθανε». Σε άλλο διάλογο ο… αντικειµενικός λιµενικός λέει: «Φυλακή θα τον βάλουµε, είναι τελειωµένο, φυλακή θα µπει. (…) Φυλακή θα µπει και ξέρεις τι λένε καµιά φορά; “∆ρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται”. Αµα πέσει η δύναµη, εκεί να δεις τι έχει να γίνει. Θα του προσάπτουν συνέχεια πάρε, πάρε, πάρε». Ενώ σε άλλο διάλογο συµπληρώνει ο ίδιος λιµενικός: «Στα α@@ια τους οι Τούρκοι (σ.σ.: ∆ηλαδή αυτοί που προφανώς έχουν εµπλακεί στο “Noor-1” και δεν ελέγχονται από τις ελληνικές Αρχές). Το θέµα είναι ότι έχεις έναν άσο (σ.σ. Να µιλήσει δηλαδή για “εµπλοκή Μαρινάκη”) και να τον χρησιµοποιήσεις».
Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι ήταν τέτοια η συχνότητα των επισκέψεων του εν λόγω λιµενικού στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, που όταν υπήρξαν προ µερικών µηνών υπόνοιες περί διακίνησης ναρκωτικών στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστηµα, οι υπεύθυνοι των φυλακών είχαν καλέσει για έλεγχο στα κελιά στον ορεινό Αυλώνα άνδρες του… Λιµενικού! Αυτούς έβλεπαν διαρκώς µπροστά τους, αυτούς κάλεσαν…

Τα πιο επιβαρυντικά στοιχεία όµως είναι για τον υπουργό Εθνικής Αµυνας, Παναγιώτη Καµµένο. Αρχικά είναι το θέµα της επικοινωνίας ενός προϊσταµένου άσχετου υπουργείου κι ενός πολιτικού προσώπου µε έναν κρατούµενο ισοβίτη. Επιπλέον είναι τα αναφερόµενα στη µηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννουσάκη, ότι «µου έλεγαν να καταθέσω ότι αυτές οι -προηγούµενεςσυναλλαγές µου µε τον κ. Μαρινάκη αφορούσαν ναρκωτικά και ότι µε τη συµπεριφορά µου να µην τα παραδέχοµαι. Εχω ανοίξει πόλεµο µε τον Παναγιώτη Καµµένο, που θέλει να βάλει στη φυλακή τον κ. Μαρινάκη». Επίσης, στιχοµυθίες του ίδιου του λιµενικού, που µιλά διαρκώς στις υποκλαπείσες συνοµιλίες για «ενδιαφέρον του κ. Καµµένου».

Ο υπουργός Εθνικής Αµυνας υποστήριξε ότι υπήρξε παρέµβασή του µόνο για να τεθεί ο Γιαννουσάκης σε καθεστώς προστασίας και να καταθέσει σχετικά. Οµως αυτό διαψεύδεται από όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και από το γεγονός ότι τον περασµένο Φεβρουάριο σε δίκη κατά των «Παραπολιτικών» ο Πάνος Καµµένος φερόταν να ήξερε πολλά για τις µυστικές καταθέσεις Γιαννουσάκη και ότι «ίσως µπορεί να υπήρχε τρίτος τόνος στο πλοίο». Τότε ο κ. Καµµένος είχε πει: «Το πλοίο είχε µέσα 3 τόνους ηρωίνης και έχουν βρεθεί οι 2». Για να συµπληρώσει ότι υπάρχουν «τρεις µυστικές καταθέσεις, στις οποίες γίνεται αναφορά για το πώς αγοράστηκαν τα ναρκωτικά και για το ποιος έδωσε τα λεφτά για να περάσει το πλοίο από το Σουέζ. Εχουν δολοφονηθεί µάρτυρες…»

Το τελευταίο εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι αυτό που ανέφερε τότε ο κ. Καµµένος και υιοθέτησαν προσφάτως ο υπουργός ∆ικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που µίλησαν για «δολοφονίες µαρτύρων» στην υπόθεση του «Noor1». Οµως αυτό δεν προκύπτει από πουθενά! Στην Αθήνα πέθαναν µέσα στις φυλακές δύο αλλοδαποί κατηγορούµενοι για την υπόθεση (ο Τούρκος διακινητής, που είχε σοβαρό πρόβληµα υγείας, και ένας Ινδός, µέλος του πληρώµατος). Αυτοί δεν ήσαν… µάρτυρες, όπως είπαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αλλά κατηγορούµενοι. Ακόµη, στην Τουρκία και στο Βέλγιο δολοφονήθηκαν µέλη της τουρκικής µαφίας στο πλαίσιο εκδικητικών ενεργειών από άλλους εµπλεκόµενους στο «Noor-1», µε τους οποίους κανείς Ελληνας αξιωµατούχος δεν ασχολήθηκε ακόµη. Επίσης, όλοι οι µάρτυρες για το «Noor-1» εµφανίστηκαν στη δίκη κανονικά. Ετσι, προκαλεί απορίες τι αφορούν τα περί «σκοτωµένων µαρτύρων» των µελών της κυβέρνησης πέρα από πόλεµο εντυπώσεων.