Για τη ρύπανση του Σαρωνικού από το ναυάγιο στη Σαλαμίνα ο κ. Τσιμπίδης ανέφερε πώς, «το ερώτημα είναι γιατί ένα ατύχημα τόσο σοβαρό και ένα ατύχημα που θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο μας βρήκε τόσο απροετοίμαστους, όχι μόνο τους μηχανισμούς και την πολιτική ηγεσία αλλά και εμάς τους πολίτες. Τώρα μαθαίνουμε, μαθαίνουμε τι είναι το πετρέλαιο πρώτα από όλα, δεν έχουμε γνώση του εχθρού μας δηλαδή άρα πως θα τον αντιμετωπίσεις.»

Για το πώς θα μπορούν να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην τροφική αλυσίδα ανέφερε, «με το να δουλέψουμε πολύ σοβαρά και να κάνουμε πρώτα από όλα ουσιαστικό καθαρισμό με κάθε μέσο και με κάθε κόστος. Η επιβάρυνση στην τροφική αλυσίδα είναι δεδομένη. Μιλάμε για μια περιοχή που είναι ήδη πολύ βεβαρυμμένη, είναι η πιο ρυπασμένη περιοχή της Ελλάδος, μην το ξεχνάμε αυτό, έχουμε ήδη ένα πρόβλημα και μια περιοχή που δέχεται τεράστιο ρυπαντικό φορτίο καθημερινά άρα ένα πρόβλημα το είχαμε ήρθε και το πετρέλαιο κι έδεσε που λένε. Τα πράγματα τώρα είναι ακραία.»

Ενώ για τους ψαράδες τόνισε ότι «εμείς δουλεύουμε με όλους τους ψαράδες από την Γαύδο μέχρι τους καλόγερους στο Άγιο Όρος, όλοι οι ψαράδες κάνουν κάθε μέρα μεγάλες διαδρομές, έχουνε μηχανή και μπορούν να μετακινούνται σε άλλα αλιευτικά πεδία. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλιεία στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στον κόλπο της Ελευσίνας, μπροστά στον Πειραιά κλπ. Είναι αδιανόητο δηλαδή ένας ανυποψίαστος πολίτης να τρώει αλιευτικά προϊόντα από τη συγκεκριμένη περιοχή. Άρα οι ψαράδες σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε άρα κατά ποσό τώρα! Πρέπει να μετακινηθούν για τα επόμενα χρόνια σε αλλά αλιευτικά πεδία μέσα στα όρια του Σαρωνικού και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εφικτό.  Πάρα πολλοί άνθρωποι πληγήκανε από αυτό το ατύχημα, οι πολίτες αυτοί που αναπνεύσανε και τα πρώτα θύματα είναι οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι χρόνια άνεργοι οι οποίοι επιστρατευτήκανε τελευταία στιγμή να κάνουν μια τόσο δύσκολη και εξειδικευμένη δουλειά χωρίς καμία προστασία.»