Χάος προκλήθηκε σήμερα από την απίστευτη ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω εγκυκλίου του της 21 Σεπτεμβρίου 2017, που φέρει την υπογραφή του ίδιου του υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη, να απαγορεύσει – ρητώς και κατηγορηματικώς – την παρέλαση των Εθνοφυλάκων, την ίδια ώρα που του υπουργείο Εθνικής Αμύνης, μέσω ΓΕΣ, με δική του διαταγή καθόριζε με ακρίβεια των αριθμό των μονάδων και τον αριθμό των Εθνοφυλάκων που θα παρέλαυναν στις κατά τόπους παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει ανακηρύξει το 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων έχει αναβαθμιστεί, ο ίδιος ο υπουργός χθες στη Λέρο, μιλώντας στην τελετή Μνήμης για την επέτειο της βυθίσεως του αντιτορπιλλικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ» στις 26 Σεπτεμβρίου 1943 στο Λακκί Λέρου εξαιτίας επιθέσεως γερμανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, εξήρε δημοσίως τον σημαντικότατο ρόλο τους, ενώ φέτος στην παρέλαση των Αθηνών παρήλασαν ενώπιον των επισήμων Εθνοφύλακες και ενώ – ως προελέχθη – το ΓΕΣ έχει εκδώσει τις κατά τόπους διαταγές με τις οποίες ορίζονται οι τοπικές δυνάμεις Εθνοφυλάκων που θα παρελάσουν!

Το θέμα προκλήθηκε από το πρωί με την αποκάλυψή του στην ιστοσελίδα της Κρήτης www.defenceline.gr και μέχρι αυτήν την ώρα, αργά το απόγευμα, να μην έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση. Μόνο «διαρροές». Τι «λένε» αυτές οι «διαρροές»;

Διαλέξτε και πάρτε ό,τι θέλει ο καθένας.

Πρώτον, ότι μάλλον έγινε «λάθος copy-paste» στο ΥΠΕΣ, από παλαιότερη εγκύκλιο.

Δεύτερον, ότι το ΥΠΕΣ έβγαλε δεύτερη εγκύκλιο όπου δεν υπήρχε η επίμαχη φράση της πρώτης «Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν».

Τρίτον, το ΥΠΕΣ αφήνει «ανοικτό» το θέμα για τις παρελάσεις των Εθνοφρουρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να εξηγούν όμως τι θα γίνει στις παρελάσεις ΟΛΩΝ των υπολοίπων πόλεων της ελληνικής επικράτειας κλπ.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξει κάποιος…«συντονισμός», μεταξύ των συναρμοδίων φορέων, και τελικώς θα γίνει ότι πρέπει. Δηλ.να παρελάσουν οι Εθνοφύλακες με «δόξα και τιμή» έτσι όπως επιβάλλεται και τους πρέπει για την πολύτιμη προσφορά τους προς την Πατρίδα.