Το Σάββατο το πρωί μετά τις 08:00 το θρυλικό εύδρομο «Γ.ΑΒΕΡΩΦ», ο κατά θάλασσα νικητής των Βαλκανικών πολέμων, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε μία σημαδιακή μέρα, την επομένη της κηρύξεως του Α’Βαλκανικού πολέμου, στις 6 Οκτωβρίου 1912, τερματίζοντας έτσι με απόλυτη επιτυχία, το πρώτο μέρος της μεγάλης και επικίνδυνης περιπέτειάς του, να ρυμουλκηθεί επί 250 μίλια ως την πρωτεύουσα της Μακεδονίας!

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΝ, «Σας γνωρίζεται ότι το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017 και μετά την 08:00 το Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» θα προσεγγίζει το λιμένα Θεσσαλονίκης. Μετά τον κατάπλου του πλοίου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία παραβολής στον προβλήτα,θα επιτραπεί η επιβίβαση των ΜΜΕ στο πλοίο, όπου θα κάνει δηλώσεις ο Αρχηγός ΓΕΝ και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου που θα αφορά στην παραμονή του πλοίου στο λιμένα Θεσσαλονίκης και στις σχετικές εκδηλώσεις».

Συμφώνως με πληροφορίες μας αυτήν την ώρα ο «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» βρίσκεται σε απόσταση περί τα 60 ναυτ.μίλια από τον λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατευθυνόμενο προς αυτόν!