Την παράταση για 11 ημέρες της παραμονής του θρυλικού ευδρόμου του Ελληνικού Στόλου «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, μετά το πέρας της παρελάσεως.

Η δεύτερη παράταση της παραμονής του σκάφους στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει μέχρι την 21η Νοεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της Παναγίας, που είναι και η ημέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου έτσι να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλα τα σχολεία και οι σύλλογοι που είχαν εκφράσει την επιθυμία να το επισκεφθούν αλλά δεν μπορούσαν καθώς όλα τα ραντεβού για σχολεία και συλλόγους είχαν «κλειστεί» (παρά την πρώτη παράταση) μέχρι τις 10 Νοεμβρίου που είχε οριστεί η ημερομηνία απόπλου του.

Πιο συγκεκριμένα η πλήρης δήλωση του ΥΕΘΑ έχει ως εξής:

«Η σημερινή παρουσία των πολιτών στην παρέλαση, η επισκεψιμότητα και η αγάπη που έδειξαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στην παρουσία του Θωρηκτού «Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης ήταν μεγάλη.

Με απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το Θωρηκτό «Αβέρωφ» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, προκειμένου να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους πολίτες για την πραγματικά αμέριστη αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το πλοίο της απελευθέρωσης, τη ναυαρχίδα του ελληνικού Στόλου, που δεν υπέστειλε ποτέ την ελληνική σημαία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ως χθες περισσότεροι από 43.000 Θεσσαλονικείς και γενικότερα Βορειοελλαδίτες έχουν επισκεφθεί το σκάφος κατά το διάστημα της παραμονής του «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τις 7 Οκτωβρίου που έχει καταπλεύσει εκεί.