Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία  που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι αποκαλύψεις γύρω από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι δράστες όπως αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής όχι μόνο ήταν αδίστακτοι αφού εν ψυχρώ εκτέλεσαν τον δικηγόρο αλλά και επαγγελματίες δολοφόνοι, αφού «γνώριζαν πολύ καλά πού να τον πυροβολήσουν» όπως σημειώνει ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια  

Οι αποκαλύψεις που κάνει η ιατροδικαστής για την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο γνωστός ποινικολόγος το απόγευμα της Πέμπτης στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού στα Εξάρχεια είναι ανατριχιαστικές.

 «Του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα», αποκαλύπτει ο κ.Ντιλέρνια στο protothema.gr Ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια υποστηρίζει πως ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει.

«Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία.Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει».