Η τελετή των εγκαινίων της κλινικής «5A», καθώς και των ξενώνων φιλοξενίας συγγενών των νοσηλευομένων, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η προαναφερθείσα κλινική του 401 ΓΣΝΑ ανακαινίσθηκε με την προσφορά του καθηγητή – ιατρού Λεωνίδα Παπασταματίου, κατόπιν επιθυμίας της αείμνηστης συζύγου του, Ήρας. Συμφώνως με το ενημερωτικό του ΓΕΣ, «Η κατασκευή ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις και έχει τη δυνατότητα παροχής υγειονομικών παροχών υψηλών προδιαγραφών, εξασφαλίζοντας παράλληλα και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου», τουλάχιστον τώρα στην αρχή σίγουρα, θα προσθέταμε εμείς.

Αναφορικώς με τους ξενώνες, που προορίζονται για τη στέγαση συγγενών των νοσηλευομένων. Οι ξενώνες κατασκευάσθηκαν με κονδύλια του ΓΕΣ, σε χώρο του 401 ΓΣΝΑ, που ήταν ανενεργός τα τελευταία χρόνια και τώρα – με τον προαναφερθέντα τρόπο – αξιοποιείται πλήρως.

«Η συστηματική αναβάθμιση των υποδομών υγείας αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα για το ΓΕΣ, η οποία θα συνεχίζεται ώστε παράλληλα με τη δεδομένη επιστημονική επάρκεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων μας, να εξασφαλίζεται και το αντίστοιχο επίπεδο των υποδομών, τονίζεται στο ίδιο ενημερωτικό του ΓΕΣ, που καταλήγει με το μακράν καλύτερο σχόλιο: «Ευχόμαστε να είναι αχρείαστοι οι ξενώνες που εγκαινιάσθηκαν σήμερα».

Προσυπογράφουμε πλήρως.