Στις ΗΠΑ, μέσω Ιταλίας, θα ταξιδέψει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων διοικητού της Συμμαχικής Διοικήσεως Νάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων ΗΠΑ Ευρώπης-Αφρικής, καθώς και σε σύνοδο για την διεθνή ασφάλεια, που διοργανώνει στην Ουάσινγκτων ο Αμερικανός ομόλογός του.

Εκεί εκτιμάται ότι θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους τομείς των μέσων και της εκπαιδεύσεως, ιδίως υπό το πρίσμα των τελευταίων πολιτικο-διπλωματικών εξελίξεων που προέκυψαν από τις υψηλότατου επιπέδου συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα. Από 19 έως 20 Οκτωβρίου 2017, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα μεταβεί στη Νάπολη, Ιταλίας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις τελετής παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων διοικητού της Συμμαχικής Διοικήσεως Νάπολης (Allied Joint Force Command Naples) και των Ναυτικών Δυνάμεων ΗΠΑ Ευρώπης και Αφρικής, από τη ναύαρχο Michelle Howard USN στον ναύαρχο James Foggo USN, ως τώρα επικεφαλής του επιτελείου του αρχηγείου Ναυτικών Επιχειρήσεων (αντίστοιχο του δικού μας ΓΕΝ) με τον βαθμό του αντιναυάρχου.

Ακολούθως, ο ναύαρχος Αποστολάκης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει από 23 έως 24 Οκτωβρίου, σε σύνοδο επιπέδου αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με αντικείμενο “Counter Violent Extremist Organization”, μετά από πρόσκληση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγού του Σώματος των Πεζοναυτών Joseph F. Dunford USMC.