Πολύ σοβαρές διαστάσεις παίρνει το θέμα της σύλληψης του 32χρονου αλλοδαπού από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη και ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος άνδρας είχε στην κατοχή του ιδιαίτερα σκληρό υλικό, «φρικτό» το χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές, το οποίο βρέθηκε στο κινητό του.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν, οι ίδιες πηγές, υπάρχουν φωτογραφίες του ίδιου με όπλα, αλλά και βίντεο με τις χαρακτηριστικές μάσκες-κουκούλες που φορούν οι άνδρες του ISIS στα βίντεο των εκτελέσεων που δίνουν στη δημοσιότητα.  

Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του διέμενε στο Ωραιόκαστρο, ο ίδιος διέμενε στην Αθήνα, σε διαμέρισμα, όπου έγιναν και οι έρευνες και βρέθηκε το σκληρό υλικό, το οποίο επιβεβαιώνει τα όσα και ο ίδιος ομολόγησε. Οι αστυνομικές Αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο 32χρονος ανήκε από το 2012 σε τρομοκρατικές οργανώσεις και ήταν ενεργό μέλος του ISIS.

Τα τελευταία χρόνια είχε περάσει στην Τουρκία, όπου έκανε λαθρεμπόριο για λογαρισμό του ISIS, ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι εκτελούσε δολοφονίες κατά παραγγελία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σκοπός του ήταν να περάσει στην Ευρώπη.  

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, καθώς στο στόχαστρο μπαίνει και ο κύκλος των επαφών του 32χρονου, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς μετά τη σύλληψή του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με τα κορδόνια των παπουτσιών του.