Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων πρωτοετών σπουδαστών της ιστορικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς παρέστη σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.

Στη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στα Τρίκαλα, ο ΑΝΥΕΘΑ απηύθυνε χαιρετισμό προς τους νεοορκισθέντες, προς τους οποίους επισήμανε το γεγονός ότι από φέτος οι σχολές μονίμων υπαξιωματικών έγιναν τριετούς φοίτησης και αναβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους σπουδαστές για την επιλογή τους, ευχόμενος καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και καλή σταδιοδρομία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας της τελετής, ο ΑΝΥΕΘΑ απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικώς με το θέμα της αναβαθμίσεως των F-16 της ΠΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το ζήτημα της ανάγκης αναβάθμισης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών, είναι ένα αίτημα των ΕΔ, εδώ και χρόνια που έρχεται αυτή η κυβέρνηση και το κάνει πραγματικότητα». Και πρόσθεσε: «Όταν μιλάμε για την αναγκαιότητα επενδύσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό, πρέπει συγχρόνως να μιλάμε για συνθήκες ασφάλειας και κυριαρχίας. Και συγχρόνως να απαιτούμε - σαν η τελευταία αλλά και η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε μια ασταθή περιοχή, η οποία έχει σταθερότητα και είναι και πομπός ειρήνης - βοήθεια, όχι με την έννοια της επαιτείας αλλά με την έννοια ότι όπως εμείς βοηθάμε την Ευρώπη, έτσι και αυτή πρέπει να συμπαραστέκεται στην Ελλάδα».