Ορκίστηκαν οι νέοι πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής στα Τρίκαλα.

Οι νέοι πρωτοετείς σπουδαστές της Τάξης 2025, που φέρει την τιμητική ονομασία «Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κόκκας», ορκίστηκαν παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού – Διοικητή Δόγματος και Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ Αντιστράτηγου Νικόλαου Φλάρη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της οικογένειας του Ήρωος, καθώς και συγγενών των νεοορκισθέντων σπουδαστών.

Συνολικά, ορκίστηκαν 267 πρωτοετείς σπουδαστές, εκ των οποίων 229 από την Ελλάδα και 38 από την Κύπρο.

Ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κόκκας, του οποίου το όνομα φέρει τιμητικά η Τάξη, ως επικεφαλής Διμοιρίας του 6ου Λόχου της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), φέροντας τον βαθμό του Ανθυπασπιστή, έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του καλοκαιριού του 1974, στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στην περιοχή του χωριού Κιόνελι, υπερασπιζόμενος την κυριαρχία της μεγαλονήσου από τους εισβολείς.

Η μετακομιδή και επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων του, πραγματοποιήθηκε την 25η Νοεμβρίου 2021, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόϊ Αττικής, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης και ταυτοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος Ακολουθία του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Πέτα Άρτας.