Μικρής εκτάσεως πυρκαγιά, συμφώνως με το ΓΕΝ, ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στο ναρκοθηρευτικό «ΕΥΝΙΚΗ», ενώ αυτό βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον «οχετό καυσαερίων αριστερής κύριας μηχανής του ναρκοθηρευτικού», όπως ονομάζεται, και αντιμετωπίσθηκε αμέσως και επιτυχώς από το πλήρωμά του. Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, συμφώνως πάντα με το ΓΕΝ, ενώ δε σημειώθηκε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αυτή τη στιγμή το ναρκοθηρευτικό πλέει με πολύ μικρή ταχύτητα με τη μία του μηχανή, ενώ δίπλα του έχει φτάσει και ρυμουλκό του Στόλου, ώστε να παράσχει άμεσα ό,τι βοήθεια τυχόν απαιτηθεί.

Συμφώνως με το ΓΕΝ «Έχουν αναληφθεί οι απορρέουσες ενέργειες».

Συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ, «Το ναρκοθηρευτικό «ΕΥΝΙΚΗ» (Μ-61), είναι ένα από τα δύο ναρκοθηρευτικά τύπου OSPREYπου παρέλαβε το Ελληνικό Ναυτικό από το Αμερικάνικο Ναυτικό και ένα από τα δώδεκα τύπου OSPREY που κατείχε το Αμερικάνικο Ναυτικό.

Κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία της AVONDALEINDUSTRIESINC στο NEWORLEANSLA από GRP. Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1993 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση στις 4 Ιανουαρίου 1994. Παρελήφθη από το Αμερικάνικο Ναυτικό με το όνομα MHCPELICAN και χαρακτηριστικά Μ - 53.

Στις 7 Ιανουαρίου 2007 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Ινγκλεσάιντ στο Τέξας. Την 16 Μαρτίου 2007 παρελήφθη από τον πλωτάρχη Ν. Γούναρη ΠΝ και έλαβε το όνομα ναρκοθηρευτικό «ΕΥΝΙΚΗ» (Μ–61). Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του INGLESIDE μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε και μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο του CORPUS CHRISTI. Την 21 Δεκεμβρίου 2007 το πλοίο φορτώθηκε στο δεξαμενόπλοιο DOCKEXPRESS12 για την μεταφορά του στην Ελλάδα. Την 16 Ιανουαρίου 2008 το πλοίο αποδεξαμενίστηκε στο ΝΣ από το δεξαμενόπλοιο που το μετέφερε. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (Δ/ΝΑΡ).

Το όνομα ΕΥΝΙΚΗ εμπνεύστηκε από την Ελληνική Μυθολογία. Η Ευνίκη ήταν μία από τις πενήντα Νηηρίδες της αρχαίας Ελλάδας. Ήταν η κόρη του Νηρέα και της Ωκεανίδας. Οι Νηηρίδες ζούσαν στην θάλασσα. Κατά την διάρκεια της ημέρας έπαιζαν με τα δελφίνια, κολυμπούσαν και φρόντιζαν την ομορφιά τους. Επίσης είχαν την δύναμη να μετατρέπουν την κατάσταση της θαλάσσης από ηρεμία σε φουρτούνα. Γενικά οι Νηηρίδες μας υπενθυμίζουν τα θετικά πράγματα που προσφέρει η θάλασσα στην ανθρωπότητα.