Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό του δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού, η οποία το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Φαίνεται ότι οι σκιές που έπεφταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα αρχίζουν να αποδυναμώνονται, καθώς κατατέθηκαν νέα στοιχεία, με τις Αρχές να στρέφουν τώρα πια τις έρευνες στο φιλικό περιβάλλον της κοπέλας, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ληστείας.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τις καταθέσεις των συγγενών, φίλων και συναδέλφων της άτυχης γυναίκας και τις τηλεφωνικές της επικοινωνίες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από τον χώρο που έγινε το φονικό. Όσον αφορά στις καταθέσεις, οι Αρχές φέρονται να ερευνούν μία πληροφορία για την προσωπική ζωή της 32χρονης η οποία προήλθε από τον χώρο εργασίας της.

Η ΕΛΑΣ στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον δολοφόνο ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις κάμερες στην περιοχή γύρω από το κοιμητήριο.

Παράλληλα, εικάζουν ότι το μένος του δράστη μπορεί να προήλθε από κάποιο χτύπημα που πιθανότατα του επέφερε η Δώρα Ζέμπερη με αποτέλεσμα εκείνος να εξοργιστεί και να τις επιφέρει τις αρχικές μαχαιριές στο στήθος και στη συνέχεια μία ακόμα στην πλάτη. Στη συνέχεια θεωρούν ότι αφαίρεσε από το θύμα όλα τα προσωπικά αντικείμενα και την τσάντα και έφυγε. Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει, ο πατέρας του θύματος Κώστας Ζέμπερης στην κατάθεσή του το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ «φωτογράφισε» συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία είτε είχε διαφορές στο παρελθόν ή σχετίζονται με την εποχή που είχε πάθος με το χρηματιστήριο.  

Παράλληλα, χθες Δευτέρα, ο δικηγόρος του έδωσε περαιτέρω στοιχεία για το ταξί του, ενημερώνοντας τις Αρχές ότι έχει σύστημα τηλεματικής και ότι, όπως προκύπτει με βάση αυτό, τη στιγμή που έγινε η δολοφονία στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών ο πατέρας του θύματος βρισκόταν με αυτοκίνητο στην περιοχή του Ζωγράφου και τελικά πέρασε από το κοιμητήριο λίγα λεπτά πριν τις 9 εννιά και πήρε κούρσα επιβάτη. Αναφερόμενος δε στις ανακρίβειες τις οποίες διατύπωσε τις προηγούμενες ημέρες ως προς την ώρα που βρέθηκε έξω από το κοιμητήριο, τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος λόγω της απώλειας της κόρης του.