Επιχειρησιακή συνεργασία είχε το πλοίο γενικής υποστηρίξεως του Στόλου μας «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» με άλλα πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο με την επωνυμία “Sea Guardian”, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ.

Πιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό χθες ότι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2017 το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» ανεφοδίασε εν πλω μονάδες της Συμμαχικής ομάδος σκαφών, που συμμετέχει στην επιχείρηση “Sea Guardian” του NATO, που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της συνεισφοράς του Πολεμικού μας Ναυτικού στις επιχειρησιακές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Μάλιστα ένα από τα σκάφη που το ελληνικό πλοίο ανεφοδίασε εν πλω ήταν και μία τουρκική φρεγάτα κλάσεως “O.H.Perry”, κάτι βέβαια όχι ασυνήθιστο σε τέτοιου είδους αποστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση “Sea Guardian” συνιστά επιχείρηση θαλασσίας ασφάλειας (“Maritime Security Operation”/MSO) και διαδέχθηκε την επιχείρηση συλλογικής αμύνης του ΝΑΤΟ με την επωνυμία “Active Endeavour”.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΝ, που συνοδεύει μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών, «Με την εν λόγω συμμετοχή το ΠΝ συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής/Ανατολικής Μεσογείου».