Μία συνεκπαίδευση μικρής μεν διάρκειας, η οποία ωστόσο «δείχνει» πολλά πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και Μοίρας της Μόνιμης ΝΑΤΟϊκής Ναυτικής Δυνάμεως (“Standing NΑΤΟ Maritime Group 2”/SNMG2), που περιπολεί μεταξύ των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των έναντιο αυτών τουρκικών ακτών, στο πλαίσιο της αποστολής αποτροπής των μεταναστευτικών ροών που είναι σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» ανεφοδίασε εν πλω το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS “DUNCAN” και τη γερμανική φρεγάτα FGS “BAYERN” της SNMG2, στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου Πελάγους.

«Η εν λόγω δραστηριότητα συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του ΓΕΝ.

Εμείς να σημειώσουμε ότι το ΠΝ δεν αφήνει καμία απολύτως ευκαιρία να πάει χαμένη για συνεκπαιδεύσεις με ξένα πολεμικά ναυτικά στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, καθώς με τον τρόπο αυτό και τα δικά μας πληρώματα εκπαιδεύονται, αλλά και η Ελλάδα και το ΠΝ δείχνει συνεχή «παρουσία».

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» ήταν σε άλλη αποστολή, στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στα μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίο, μεταφέροντας μία διακλαδική ομάδα ιατρών και νοσηλευτών από όλους τους Κλάδους των ΕΔ. Και ενώ λοιπόν βρισκόταν καθ’ οδόν προς ένα από τα νησιά αυτά, έλαβε εντολή για πετρέλευση με τα δύο προαναφερθέντα συμμαχικά πλοία, βγάζοντας έτσι και μία «μίνι-συνεκπαίδευση».