Επετειακή έκθεση κειμηλίων στο αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», που είναι ένα εκ των πλοίων του Στόλου που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο θωρηκτό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ», με αφορμή τις εκδηλώσεις της πόλεως για φετινά «Δημήτρια» και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σε αυτήν συμμετέχουν τα τρία Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και το Πολεμικό Μουσείο.

Το θέμα της εκθέσεως του Πολεμικού Μουσείου, είναι επετειακό και σχετίζεται με την μεγάλη πυρκαγιά του 1917, στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, η όποια κατέστρεψε μεγάλο μέρος τής Θεσσαλονίκης, που τότε λειτουργούσε ως ένα μεγάλο «περιχαρακωμένο στρατόπεδο» των Συμμάχων της «Αντάντ» στο Μακεδονικό μέτωπο.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη από 26 έως και 28 Οκτωβρίου, με ωράριο λειτουργίας 09:00 -19:00, πλην της 28ης Οκτωβρίου, όπου το ωράριο θα είναι 09:00 έως 13:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού υπάρχει η φορητή φωτογραφική έκθεση «Μεθ' Ορμής Ακαθέκτου» της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) η οποία συνεχίζει το ανά την Ελλάδα ταξίδι της, φιλοξενούμενη τη φορά αυτή στο αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ». Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ιστορία του ΠΝ από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.