Ανατροπή στα δεδομένα φέρνει το νέο στοιχείο που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» το κινητό της άτυχης εφοριακού εξέπεμπε σήμα αρκετές ώρες μετά την άγρια δολοφονία. Αρκετές ώρες μετά το έγκλημα στις 18 Οκτωβρίου το κινητό της εφοριακού εξέπεμψε σήμα από την οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια.

Αργότερα, τα ίχνη της συσκευής χάθηκαν, καθώς η συσκευή πρέπει να καταστράφηκε από τους δράστες. Έτσι, πλέον όλα δείχνουν ότι η άτυχη 32χρονη έπεσε θύμα ληστή, ο οποίος μάλιστα δεν είχε την ικανότητα να σκεφτεί πως πρέπει να απενεργοποιήσει το κινητό για να μη δώσει ίχνη για τις κινήσεις του.

Σύμφωνα πάντα με το «Έθνος» τώρα οι αστυνομικοί προσανατολίζουν την έρευνα σε άτομα τα οποία έχουν «φάκελο» για παρόμοιες επιθέσεις κατά το παρελθόν, «χτενίζοντας» ταυτόχρονα την περιοχή στα πέριξ της Ομόνοιας για τον εντοπισμό και του ατόμου που την ημέρα της δολοφονίας ή την επόμενη αγόρασε από τον δράστη το κινητό.

Φαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη έχει φέρει τους αστυνομικούς πολύ κοντά στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας στο Δεύτερο Νεκροταφείο.

Το μόνο, πάντως, στοιχείο που δεν ταιριάζει στους αστυνομικούς είναι το μίσος που έδειξε ο δράστης απέναντι στην 32χρονη, την οποία μαχαίρωσε με 14 μαχαιριές. Το «γιατί» δηλαδή έδειξε τόση μανία απέναντι σε έναν ανθρώπου που ήθελε να του αρπάξει την τσάντα. Μία από τις εκδοχές θα μπορούσε να είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι επρόκειτο για έναν συνδυασμό σεξουαλικής επίθεσης και ληστείας.