Στις φυλακές Χαλκίδας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών επί της υπουργίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην υπουργό, αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του, μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον ίδιο, ακολούθησε και η δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης του δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό.

Μεταξύ άλλων, περνά οριστικά στο δημόσιο και το «παλάτι» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, εκεί που για πολλούς ξεκίνησαν και τελείωσαν όλα.

Το δικαστήριο αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ τής επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

 Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα όπου πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.  

Ράκος ο Άκης

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται σε έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς δεν είναι μόνο οι εξελίξεις με την καταδίκη του, αλλά αυτό που τον λύγισε, όπως αναφέρει και με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», το οποίο υπογράφει η Βάσω Παλαιού, ήταν η «καταδίκη» από τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία του ζήτησε διαζύγιο.

Αναφέρει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων: «Δεκατρία χρόνια μετά τον γάμο στο Four Seasons στο Παρίσι, η Βίκυ Σταμάτη αποφάσισε να τραβήξουν χωριστούς δρόμους με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, μία μέρα μετά τη δικαστική απόφαση να επιστρέψουν στη φυλακή.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Σταμάτη ότι ζητάει διαζύγιο βρήκε τον Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Εμφανώς σοκαρισμένος, βγήκε έξω, μιλούσε στο τηλέφωνο φωνάζοντας και για πολλή ώρα έμεινε μόνος του στο εδώλιο. Παρευρισκόμενοι τον είδαν να δακρύζει, ενώ στο πλευρό του ήταν η κόρη του Αρετή και ο γιος του Αλέξανδρος.

Λίγες ώρες μετά, το ζεύγος βρέθηκε στον ίδιο χώρο. Η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με ταξί συνοδεία αστυνομικών και κάθισε δύο σειρές πίσω από τον πρώην υπουργό χωρίς να του πει κουβέντα. Εκείνος της μίλησε, ωστόσο απάντηση δεν πήρε! Αργότερα, όταν προσπάθησε να την προσεγγίσει, έστρεψε το κεφάλι της στην άλλη κατεύθυνση και βγήκε από την αίθουσα».