Για απόδοση ευθυνών για το πρωτοφανές περιστατικό της προσάραξης της φρεγάτας «Κανάρης» στη νησίδα Αταλάντη κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

To πρωί της Παρασκευής έγινε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ αναφορικώς με τις εξελίξεις στην υπόθεση της χθεσινής προσαράξεως της φρεγάτας «Κανάρης» στα αμμώδη αβαθή της νησίδας Αταλάντης, δίπλα στην Ψυτάλλεια. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Π. Καμμένου, ο υπουργός ζήτησε από τους αρχηγούς, τον ναύαρχο Ε. Αποστολάκη και τον αντιναύαρχο Ν. Τσούνη, ιδίως τον τελευταίο, να διερευνηθεί τάχιστα το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες «όπου δει» και να επιβληθούν όλα τα προβλεπόμενα.

Ο Πάνος Καμμένος λέει, σύμφωνα με διαρροές, ότι είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα στον Σαρωνικό και ως εκ τούτου πρόκειται «να πέσουν κεφάλια».

Στο μεταξύ, στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, το πλήρωμα της φρεγάτας «Κανάρης» έχει ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου αυτό «να «ανέβει» στην πλωτή δεξαμενή του ναυστάθμου, για να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος της προσάραξης στο σόναρ και γενικότερα στην πρώρα του σκάφους.