Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) έφτιαξε τέσσερα σποτάκια (για την τηλεόραση και το διαδίκτυο), στα οποία αποτυπώνονται περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας.

Το περιεχόμενο των σποτ, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στον προσδιορισμό της λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση σχεδιάστηκε τον Ιούλιο 2017, με όλες τις ιστορίες να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.

Παράλληλα, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ, με τις γυναίκες του συνεργείου να είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television) - ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Τέλος, θετική εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως τα σενάρια τα υπογράφει η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, έχοντας στο πλευρό της στη σκηνοθεσία την Όλγα Μαλέα.

Δείτε τα σποτάκια