Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από χθες και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, μετά από επίσημη πρόσκληση του αμερικανού ομολόγου του ναυάρχου John M. Richardson USΝ, ο οποίος φέρει τον τίτλο του «Αρχηγού Ναυτικών Επιχειρήσεων».

Κατά τη συνάντηση των δύο αρχηγών θα συζητηθούν θέματα για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, σε τομείς εκπαιδεύσεως προσωπικού, ασκήσεων κλπ, ενώ παράλληλα θα προβληθούν ο ρόλος και οι δυνατότητες του ελληνικού ΠΝ στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής, κεντρικής Μεσογείου καθώς και της Μαύρης Θάλασσας.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ ο Έλληνας αρχηγός θα συναντηθεί επίσης και με τον υπουργό Ναυτικών των ΗΠΑ Richard V. Spencer, καθώς και με τους επικεφαλής κρισίμων υπηρεσιών του αμερικανικού ναυτικού, όπως του «Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων Ναυτικού» (ΝΙΡΟ) και της «Υπηρεσίας Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας» (DSCA), που είναι υπεύθυνοι για την παραχώρηση μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού του ναυτικού τους, καθώς και με επιφανείς προσωπικότητες της Διασποράς και με τους αξιωματικούς του ΠΝ, οι οποίοι υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας.   Λ.Σ.Μ.