Ο τρόμος και ο πανικός επιστρέφει στην Δυτική Αττική καθώς πριν από λίγο ξέσπασε δυνατή βροχή στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέοι ορμητικοί χείμαρροι.

Πρόκειται για δρόμους που χθες είχαν μετατραπεί σε λασπωμένο ποτάμι, το οποίο εισέβαλε σε σπίτια και επιχειρήσεις.  

Μόλις 30 λεπτά ήταν αρκετά για να πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή της Μάνδρας. Μετά από μια δραματική νύχτα που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, σήμερα το σκηνικό της καταστροφής επαναλαμβάνεται.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 660, εκ των οποίων 450 για αντλήσεις υδάτων. Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους σε υπόγεια στη Νέα Πέραμο, ενώ στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 150 πυροσβέστες.  

Την ίδια ώρα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μεταδίδει την πληροφορία ότι εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός άνδρας στη Νέα Πέραμο αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 16!  

 Σε εξέλιξη 5 αναζητήσεις ατόμων στην Μάνδρα

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων Επιχείρηση της πυροσβεστικής βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη καθώς στην Μάνδρα Αττικής  αναζητούνται έξι άτομα. Ο αριθμός των αγνοουμένων αυξάνεται δραματικά στην περιοχή, ενώ πριν από λίγο νέο ορμητικοί χείμαρροι έχουν καλύψει και πάλι με λασπόνερα τους δρόμους της Μάνδρας.  

Λίγο μετά τις 11:00 ένας αγνοούμενος οδηγός που οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούσαν από το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε σώος. 

Θλιβερός απολογισμός

Μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός είναι 16 νεκροί και 21 τραυματίες που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 9 από τους τραυματίες έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 12 (7 γυναίκες και 5 άνδρες) κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην παθολογική, στην πνευμονολογική και στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.  

Καταγραφή ζημιών

Μπορεί από σήμερα να ξεκινάει η επίσημη καταγραφή των ζημιών στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα, όμως τα πρώτα στοιχεία και οι κατά προσέγγιση εκτιμήσεις είναι αποκαρδιωτικά. Το γεγονός ότι χρειάστηκε να σχηματιστούν 100 συνεργεία της Πυροσβεστικής, να επιληφθούν σε περισσότερες από 600 κλήσεις για βοήθεια σε σπίτια και καταστήματα και να απεγκλωβίσουν μέχρι αργά χθες το βράδυ 86 άτομα από οχήματα και οικήματα αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά.  

Κλείνουν σχολεία για λόγους ασφαλείας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του. Στο πλαίσιο αυτών, προληπτικά, για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν αύριο 20 σχολεία που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ό, 162ο και 58ο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν το Μουσικό Γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο Γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο Γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο Γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο Γυμνάσιο.