Την αισιοδοξία του για την έξοδο από την κρίση και τη βοήθεια από πλευράς της κυβερνήσεως προς όσους έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων, όποτε αυτό είναι δυνατό, και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι μπορεί τα πρώτα εκσυγχρονισμένα F-16 Viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας μπορεί να παραληφθούν από αυτήν ακόμα και εντός του 2019!

«Στην πορεία εξόδου σε πρώτη φάση διορθώνουμε και προφυλάσσουμε αυτούς που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, και δεν παραλείπουμε σε αυτή την προσπάθεια τα στελέχη των ΕΔ», επισήμανε ο ΑΝΥΕΘΑ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα που δίδεται για δεύτερη χρονιά. Και πρόσθεσε: «Δεν παραλείπουμε σε αυτή την προσπάθεια το κομμάτι αυτό του ελληνικού λαού που είναι τα στελέχη των ΕΔ, τα οποία έχουν διασφαλιστεί με ενέργειες του ΥΠΕΘΑ όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό γίνεται με ποικίλους τρόπους αλλά και μέσα από το κοινωνικό μέρισμα για τα πιο χαμηλόμισθα στελέχη και συγχρόνως εξετάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών να λύσουμε και άλλα ζητήματα, όπως είναι η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της ΝΔ σχολίασε ότι "αυτοί, που παίρνανε μέτρα που οδήγησαν στον καταποντισμό των λαϊκών εισοδημάτων, στη διάλυση της λεγόμενης μεσαίας τάξης, αυτοί που έφεραν την ανεργία στα πρόθυρα του 30%, αυτοί που δεν επιστρέψανε ποτέ και τίποτε, ανάμεσά τους οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές οικογένειες που κέρδισαν μέσω της κρίσης, έρχονται τώρα και κατηγορούν εμάς, αυτούς που βγάζουν τη χώρα από την κρίση και συγχρόνως καταφέρνουν να στηρίζουν τους πιο αδύναμους".

Αναφορικώς με το θέμα της αναβαθμίσεως του στόλου των F-16 και στη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη ότι «υπάρχει κάτι σάπιο» ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «η κ. Μπακογιάννη, έχει προσκληθεί και έχει προκληθεί να εξηγήσει τη δήλωσή της. Δεν το έχει κάνει», ξεκαθαρίζοντας ότι «το αίτημα της ΠΑ, εμείς το προωθήσαμε και θα το κάνουμε πραγματικότητα. Αυτό το οποίο συζητάμε είναι το οικονομικό σκέλος και το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης, ώστε τα πρώτα αναβαθμισμένα να τα έχουμε το ταχύτερο δυνατό, αν είναι δυνατόν και μέσα στο 2019, αλλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε και τα άλλα» διευκρίνισε. «Επιλογή μας είναι η ειρήνη, αλλά αυτή κατοχυρώνεται με τη διατήρηση και την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος των ΕΔ. Το κόστος αναβάθμισης των F-16 έχει υπολογιστεί εντός των διαθέσιμων του προϋπολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ έχει προϋπολογιστεί παράλληλη αναβάθμιση και συντήρηση και των άλλων οπλικών συστημάτων που διαθέτουμε (mirage 2000), αλλά και στοχευμένες αγορές».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικό με την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία επισήμανε ότι «απ' ό,τι έχει βγει ως τώρα, η ιστορία έχει ξεκινήσει από μια υποτιθέμενη αναφορά, η οποία ποτέ δεν έχει υποβληθεί στα Γενικά Επιτελεία, ενός ταξίαρχου. Από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου ούτε μεσάζοντες ούτε αντιπρόσωποι υπήρχαν. Πάντοτε υπάρχει η ΓΔΑΕΕ και το ΥΠΕΘΑ, όπου διά του υπουργού έχει δώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα».