Ένα επιτελικό διήμερο ταξίδι με πολλά «μηνύματα» πραγματοποίησε πρόσφατα η Σχολή Πολέμου Ναυτικού σε στρατιωτικές μονάδες και υπηρεσίες και των τριών Κλάδων στη Λήμνο. Οι ακρίτες κάτοικοι της Λήμνου, αλλά και όσοι υπηρετούν στις μονάδες των τριών Κλάδων του νησιού, είδαν για πρώτη φορά μια Σχολή Πολέμου να πηγαίνει στο νησί και να ενημερώνεται για τις προκλήσεις, αλλά και την ετοιμότητα των εκεί σχηματισμών. Η Λήμνος, που φυσικά δεν είναι αποστρατικοποιημένη μετά τη Σύμβαση του Μοντρέ, παρά τις περί του αντιθέτου αιτιάσεις της Τουρκίας, δέχθηκε με ενθουσιασμό τους νεαρούς υποπλοιάρχους και πλωτάρχες σπουδαστές της Σχολής, οι οποίοι επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων την 88η Στρατιωτική Διοίκηση, την 130η Σμηναρχία Μάχης, το Ναυτικό Σταθμό Λήμνου, την 8η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποιήσεως, αλλά και απλά ναυτικά παρατηρητήρια καθώς και τον φημισμένο φάρο της Πλάκας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Κάστρο της Μύρινας και σε Μουσεία, όπως το σπάνιο Μουσείο Ναυτικής Παραδόσεως και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης, αλλά και το Κέντρο Ενημερώσεως Ιστορίας και Ναυτικής Παραδόσσεως στο Μούδρο.

Ευχής έργον είναι όπως και στο μέλλον δούμε ανάλογες πρωτοβουλίες που ενισχύουν στην πράξη την διακλαδικότητα, εξυψώνουν το ηθικό των ακριτών μας, προβάλουν την ευαισθησία για το Ανατολικό Αιγαίο και σε τελική ανάλυση αποδεικνύουν ότι στον κεντρικό σχεδιασμό του ΠΝ, ιδιαιτέρως στον τομέα της εκπαιδεύσεως, γίνεται μία σοβαρή δουλειά – «επένδυση» για το μέλλον.