Μήνυμα ισχύος και αποτροπής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απέστειλε προς κάθε κατεύθυνση, ανήμερα του εορτασμού της «Ημέρας των ΕΔ», με δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στην μακραίωνη παράδοση του Λαού μας και του Έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία.» σημείωσε ο κ.Πρόεδρος, προσθέτοντας: «Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο ν΄ αμφισβητήσουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της Ιερής Αποστολής τους» τόνισε ο κ.πρόεδρος, μετά το πέρας της τελετήςγια τον επίσημο εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα της Παναγίας, διαχρονικής Προστάτιδος αυτών.

Ο επίσημος εορτασμός περιελάμβανε έπαρση και υποστολή της Σημαίας στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, Δοξολογία στη Μητρόπολη, κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύντομη επίσκεψη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος και ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούυλου και άλλοι επίσημοι.

Από την πλευρά του ο ΥΕΘΑ στη δική του δήλωση, μεταξύ άλλων. τόνισε ότι «Όπου χρειαστεί, οι ΕΔ είναι παρούσες και θα είναι παρούσες με υψηλό ηθικό, με επαγγελματισμό και με ετοιμότητα. Τους οφείλουμε πολλά και περισσότερα τους οφείλει η Πολιτεία. Πολύ σύντομα ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα τα οφειλόμενα προς αυτούς να τα αποδώσουμε».