Εξαιρετικά ενημερωμένος για μία ηρωική πτυχή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος, όχι ευρέως γνωστή αν και θα έπρεπε, αποδείχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου στη Σαλαμίνα.

Μετά την πλήρη ενημέρωσή του που έγινε από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Γιάννη Παυλόπουλο ΠΝ και τους επιτελείς του, παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νίκου Τσούνη ΠΝ, ο Πρόεδρος και οι άλλοι επίσημοι κατέβηκαν την κλίμακα του Αρχηγείου και έφτασαν στο ισόγειο προκειμένου ο κ.Παυλόπουλος (ο Πρόεδρος) να υπογράψει στο βιβλίο των επισήμων επισκεπτών.

Σε κάποια στιγμή, προς το τέλος, αφού υπόγραψε έβαλε και την ημερομηνία από κάτω, οπότε γυρνά στον ιστάμενο δίπλα του συνονόματό του Αρχηγό Στόλου και ακολουθεί ο εξής αποκαλυπτικός διάλογος:

--«Πόσο έχουμε σήμερα; 28;»

--«Μάλιστα κ.Πρόεδρε. 28 Μαρτίου του Οσίου Ιλαρίωνος» του απαντά ο «βάτραχος» Αρχηγός Στόλου.

--«Σοβαρά; Του Αγίου Ιλαρίωνος; Υπάρχει ένα μοναστήρι στην Κύπρο πάνω σε στρατηγικής σημασίας ύψωμα που ελέγχει τον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας και το 1974 έγινε εκεί επική μάχη».

--«Το γνωρίζω πολύ καλά κ.Πρόεδρε» του απάντησε ο «βάτραχος» Στόλαρχος και όλη η συνοδεία πήρε τον δρόμο προς την έξοδο.
Αργότερα, έχοντας τελειώσει η επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου ο κ.Πρόεδρος κατευθυνόταν προς τη λέμβο του ΑΣ για να μεταβεί στο απέναντι Ναυτικό Πέραμα, οπότε πέρασε δίπλα μας και χαιρέτησα τον παλαιό καθηγητή μου στη Νομική Αθηνών.

--«Όποτε ευκαιρήσετε κ.Καθηγητά ρωτείστε τον υπασπιστή σας του ΣΞ (Σημ. Συντ.: τον Συνταγματάρχη Συνταγματάρχη Θ.Δημάκο, εν ενεργεία αλεξιπτωτιστή και βατραχάνθρωπο, εξαιρετικό αξιωματικό και κομάντο) για να σας πει ποιος ήταν ο Έλληνας Ήρωας της επικής αυτής μάχης, αντιστράτηγος ε.α. σήμερα του Ελληνικού Στρατού και εν ζωή» του είπα αναφερόμενος στον Ήρωα Αντιστράτηγο ε.α. Ηλία Γλετζέ.

Μου υποσχέθηκε να το πράξει κάτι που ελπίζω βάσιμα, στάθηκε δίπλα μας για μία αναμνηστική φωτογραφία (Γιώργος Κονταρίνης) και έφυγε προς τους επίσημους που τον περίμεναν για να τον αποχαιρετήσουν.

Η Ελλάδα δεν έχει πολλούς εν ζωή Ήρωες-παραδείγματα και καλό είναι αυτοί οι λίγοι να ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ από την Πολιτεία όσο είναι καιρός.