Με τον φόβο μιας νέας πλημμύρας, νέων απωλειών, αν και όπως δηλώνουν οι απεγνωσμένοι κάτοικοι της Μάνδρας «δεν έχει να πάρει τίποτα άλλο το ρέμα, παρά μόνο τις ζωές μας πια», ζουν χιλιάδες οικογένειες στη δυτική Αττική. Δύο εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες, οι κάτοικοι της Μάνδρας ακόμη δεν έχουν καταφέρει να βάλουν σε τάξη τη ζωή τους, αλλά και τα νοικοκυριά τους, αφού ακόμη μετρούν απώλειες.

Η Μάνδρα παραμένει «πόλη φάντασμα». Με 23 νεκρούς που μετράει από την πρόσφατη πλημμύρα. Με τις ζημιές να μην έχουν αποκατασταθεί ακόμη, με τα σπίτια και τις επιχειρήσεις να είναι ερείπια, τα σχολεία κλειστά και οι αποζημιώσεις που έταξε η κυβέρνηση να παραμένουν μόνο στα λόγια.

«Φτιάξτε αντιπλημμυρικά», είναι το κοινό αίτημα των κατοίκων της Μάνδρας και της δυτικής Αττικής, ενώ ακόμη προσπαθούν να βρουν άκρη με τις αποζημιώσεις που έταξε η κυβέρνηση.

Από σήμερα, ωστόσο, ξεκινούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις, όσοι είναι σε θέση να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς πολλά στοιχεία των κατοίκων χάθηκαν στα λασπόνερα, όμως είναι άγνωστο πότε θα λάβουν απαντήσεις για τα επιδόματα και πότε οι ίδιοι θα λάβουν χρήματα στα χέρια τους.