Ολοκληρώνεται ουσιαστικώς τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η παραμονή του θρυλικού ευδρόμου του Ελληνικού Στόλου Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη και έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στο μόνιμο αγκυροβόλιό του στο «Πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως» του Πολεμικού Ναυτικού στο Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου!

Όπως είχαμε σημειώσει από τις 10 Νοεμβρίου 2017, ο απόπλους του σκάφους προγραμματίζεται για μετά τις 6 Δεκεμβρίου, εορτής του Αγίου Νικολάου προστάτου των ναυτικών μας, αναλόγως βεβαίως του πότε θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Το βασικό είναι να «βρεθούν» 48 συνεχόμενες ώρες καλοκαιρίας, ώστε να διανυθούν με ασφάλεια τα 250 ναυτικά μίλια που είναι η απόσταση Θεσσαλονίκης – Φαληρικού όρμου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως και τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» δε θα δέχεται επισκέψεις και θα προετοιμάζεται για τον άμεσο απόπλου του (στην πραγματικότητα θα ρυμουλκείται), όποτε το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ως προελέχθη.

Για όλο αυτό το μοναδικό εγχείρημα για το ΠΝ, το «ταξίδι» του πλοίου από το Φλοίσβο στη Θεσσαλονίκη και επιστροφή και τις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών που είχε στο διάστημα της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί από το ΓΕΝ συνέντευξη τύπου για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί πάνω στο θρυλικό πλοίο.