Την έδρα της ιστορικής 180 Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων (180 ΜΚ/Β “ΗΑWΚ” επισκέφτηκε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο των συνεχών επισκέψεών του σε σχηματισμούς και μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Ο αρχηγός μετά την εκεί επίσκεψή του μετέβη και στους χώρους προκεχωρημένης πυροβολαρχίας της Μοίρας, μιας από τις τέσσερις αυτής, που είναι διάσπαρτες σε κορφές της Αττικής και της Εύβοιας.

--

Η 180 ΜΚ/Β “ΗΑWΚ” είναι μία από τις δύο που διαθέτει το αντιαεροπορικό πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού και είναι υπεύθυνο για την από αέρος προστασίας του λεκανοπεδίου Αττικής και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. Η δεύτερη μονάδα είναι η 181 ΜΚ/Β “HAWK” που είναι αντιστοίχως υπεύθυνη για την προστασία της Θεσσαλονίκης και των εργοστασίων της ΔΕΗ στην περιοχή Κοζάνης – Φλωρίνης, που εφοδιάζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος με ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ, από τον αρχηγό «Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού, καθώς και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Στρατοπέδου, από τις φθορές λόγω της καλοκαιρινής πυρκαγιάς στην περιοχή»