Σε επιφυλακή ένας ολόκληρος στρατός προκειμένου να προστατεύσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, είναι η έλευση 200 εκπαιδευμένων Τούρκων κομάντο, που θα είναι μέλη της προσωπικής φρουράς ασφαλείας του Ερντογάν και θα ακολουθούν τον πρόεδρο της Τουρκίας σε κάθε του βήμα στην επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Μάλιστα σήμερα, έφτασαν ήδη στη χώρα μας, οι πρώτοι αστυνομικοί της ασφάλειας του και το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένονται και οι υπόλοιποι. Επίσης φτάνουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου στα πρότυπα του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το ακριβές δρομολόγιο θα παραμείνει κρυφό μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Έλληνες και Τούρκοι αστυνομικοί θα συζητήσουν για τα μέτρα ασφάλειας και η ΕΛΑΣ διαβεβαίωσε την τουρκική πλευρά ότι μπορεί να παρέχει ασφάλεια για οποιαδήποτε επίσκεψη ζητήσει να πραγματοποίησει ο Ερντογάν.
Στις συσκέψεις της ελληνικής αστυνομίας οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που σχεδιάζουν τα μέτρα ασφάλειας, έχουν εφαρμόσει ένα αυστηρό περίβλημα γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο το οποίο δεν θα μπορεί να παραβιάσει κανένας.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ θα ακολουθούν παντού την αυτοκινητοπομπή, ενώ οι χώροι που θα βρίσκεται ο Ερντογάν θα έχουν ελεγχθεί και αποστειρωθεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την έλευση του.

Το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι της επίσκεψης για την ΕΛΑΣ να είναι η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αυτή θα είναι και η αρχή της επίσκεψης ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση στο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αμέσως μετά ξεκούραση στο ξενοδοχείο για να ακολουθήσει δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.