Ένα αρκετά τολμηρό εγχείρημα ετοιμάζονται να κάνουν τρεις φίλοι από την Ελλάδα, καθώς θα γυρίσουν όλη την Ασία με τα ποδήλατά τους! Οι τρεις νεαροί, ο Κωνσταντίνος Ζήλος, ο αδερφός του Αλέξανδρος και η Κάλλη Ρουμελιώτη, θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου με αρχικό προορισμό την Μπανγκόκ και στη συνέχεια θα μεταβούν σε άλλες χώρες κυρίως της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Φεύγουμε στις 12 Δεκεμβρίου από Αθήνα και κατευθυνόμαστε στην Μπανγκόκ κι από εκεί θα περάσουμε με τα ποδήλατά μας στη Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ και και την Καμπότζη. Στόχος μας είναι να καλύψουμε μια χιλιομετρική απόσταση γύρω στα 5.000 με 5.500 χλμ. και πιθανόν να περιπλανιόμαστε γύρω στους 4 μήνες», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζήλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Θα μένουμε σε σκηνές και θα μαγειρεύουμε με πρόχειρα μαγειρικά σκεύη και γκαζάκι που θα κουβαλάμε μαζί μας. Υπολογίζουμε ότι θα ξοδεύουμε γύρω στα 5 ευρώ την ημέρα. Κάποιες ημέρες βέβαια θα μας φιλοξενήσουν και κάποιοι ντόπιοι στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Στόχος του ταξιδιού τους είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις επιπτώσεις του πλαστικού στο περιβάλλον.