Στη σοβαρή αυτή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης Διονύσης Ευγενίδης, ο οποίος τόνισε πως οι ελλείψεις έχουν να κάνουν με φάρμακα για χοληστερίνη, ενέσιμα για μυοχαλαρωτικά, φάρμακα για επιληψία, τη στυτική λειτουργία, ηρεμιστικά, εμβόλια ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, πολιομυελίτιδας, ψυχιατρικά φάρμακα κ.ά.

«Η τακτική που εφαρμόζει ο ΕΟΦ, με την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών συγκεκριμένων σκευασμάτων, δεν αποδίδει. Κι αυτό διότι έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και σύντομο χρονικό ορίζοντα. Συνεπώς για το διάστημα που ισχύει η απαγόρευση, οι εξαγωγείς κρατάνε τα φάρμακα στις αποθήκες τους και, μόλις λήξει, τα εξάγουν μαζικά. Ο μόνος τρόπος να αποδώσει το μέτρο αυτό είναι να επιβάλει ο ΕΟΦ απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για πάνω από έναν χρόνο, γεγονός που δεν θα επιτρέπει στους εξαγωγείς να αποθηκεύουν τα φάρμακα, αφού αυτά θα κινδυνεύουν να λήξουν και δεν θα μπορούν να τα εξαγάγουν» ανέφερε ο κ. Ευγενίδης.

Έχουν γίνει μάλιστα καταγγελίες από φαρμακοποιούς της πόλης πως αναζητούν φάρμακα σε άλλες πόλεις ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ασθενών, ενώ ένας άλλος φαρμακοποιός, ο Παύλος Φωτιάδης από την Περαία, ανέφερε πως για να εξυπηρετήσει τρεις ασθενείς άνοιξε ένα κουτί και μοίρασε από 10 χάπια, ενώ αν κάποιος έχει έλλειψη από ένα φάρμακο οι φαρμακοποιοί κάνουν ανταλλαγές μεταξύ τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο!