Οι 14 τυχεροί μαθητές και μαθήτριες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις από τις πληγείσες από τις καταστροφικές [ήμμύρες περιοχές της Μάνδρας Δυτικής Αττικής και της Σύμης, που θα έχουν τη η μοναδική εμπειρία του πλου και της καταδύσεως με ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως συμβατικής προώσεως υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, Type-214AIP, αναδείχτηκαν μέσω ηλεκτρονικής κληρώσεως.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδηλώσεως προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Ναυτικού μας, Πολεμικού, Εμπορικού και Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακής, του Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας του ΠΝ, στο πλαίσιο της «εξωστρέφειας» που το διακρίνει, που «ενισχύθηκε» μάλιστα με την απόφαση της ναυτικής ηγεσίας, όπως οι αρχικώς 10 τυχεροί μαθητές, αυξηθούν κατά τέσσερις με την παρουσία από δύο μαθητών από τη Μάνδρα και τη Σύμη, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των διακοπών των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, για να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων από πλευράς των παιδιών.

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό από το ΠΝ, όσοι κληρώθηκαν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, τα έξοδα μετακινήσεως καθώς και διαμονής τους θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου με μέριμνα του ΠΝ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, των Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι των θρησκευτικών αρχών, μέλη της ευρύτερης ναυτικής και ναυτιλιακής κοινότητος. εν αποστρατεία στελέχη του ΠΝ και αντιπροσωπείες αξιωματικών, υπαξιωματικών και πολιτικών υπαλλήλων αυτού.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε συναυλία της φημισμένης μπάντας του ΠΝ, ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε προσωπικό πολεμικού πλοίου, το οποίο βρίσκεται εν πλω σε αποστολή, να συνομιλήσει μέσω βιντεοκλήσεως (skype) με τα μέλη των οικογενειών τους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς.

Οι 14 τυχεροί μαθητές οι οποίοι κληρώθηκαν για τον πλου και οι αναπληρωματικοί τους είναι οι εξής:

ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

α. Ιωάννης Γεωργουλόπουλος (ΓΕΛ Μαγούλας, κάτοικος Μάνδρας)
β. Σωτήρης Λάσκος (1ο ΓΕΛ Μάνδρας, Μάνδρα)
γ. Νίκος Γιαννίκος (Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης, Σύμη)
δ. Αργυρώ Τσαβάρη (Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης, Σύμη)

ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ (Αναπληρωματικοί)

α. Αλέξανδρος Τζιάκης (2ο ΓΕΛ Ελευσίνας, κάτοικος Μάνδρας)
β. Μαρία Κοπάνα (ΓΕΛ Μάνδρας-Μάνδρα)
γ. Αλκμήνη Χρυσοβαλάντου-Κρητικού (Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης, Σύμη)
δ. Ιωάννα Κρητικού (ΕΠΑΛ Σύμης, Σύμη)

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

α. Χαράλαμπος Χατζηγιαννίδης (2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκη)
β. Διονύσης-Χρήστος Τσουράκης (Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Αθήνα)
γ. Πολυξένη Γιαμάδα (ΓΕΛ Σαμοθράκης, Σαμοθράκη)
δ. Μυρσίνη Σαμοθράκη (2ο ΓΕΛ Αλίμου, Αθήνα)
ε. Θεοδώρα Λάζαρη (2ο ΓΕΛ Πάτρας, Πάτρα)
στ. Αθανασία Βαλκάνη (1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολη)
ζ. Μαρία Καρατζά (5ο ΓΕΛ Νικαίας-Αθήνα)
η. Ισμήνη Αλιβιζάτου (Βαλλιάνειο ΓΕΛ Κεραμειών, Κεφαλονιά)
θ. Μαρία Μπιτσάκη (ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας, Χανιά)
ι. Βασίλης Δράλλος (Βαρβάκειο Πρότυπο-Πειραματικό Λύκειο Ψυχικού, Αθήνα)

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ (Αναπληρωματικοί)

α. Νικόλαος Σουρμπάτης (9ο Ναυτικό Λύκειο ΕΠΑΛ Πειραιά, Πειραιάς)
β. Αθηνά Σγούρδα (1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας, Σαλαμίνα)
γ. Αικατερίνη Γιούπη (1ο ΓΕΛ Αιγίου, Αίγιο)
δ. Αντώνης Γεωργίτσας (ΓΕΛ Δερβενίου, Ξυλόκαστρο)
ε. Γρηγόριος Πιπιλής (8ο ΓΕΛ Λάρισας, Λάρισα)