Ο Εύελπις - Λοχίας Σκαρλάτος Ρωσσέτης, γιός Ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1892 και φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Αριθμός Μητρώου Ευέλπιδος: 253, Τάξη ΣΣΕ στην οποία ανήκε: 1914). Στους Α΄ Βαλκανικούς Πολέμους, η ΣΣΕ διέκοψε τη λειτουργία της και οι σπουδαστές της επιστρατεύθηκαν, συμμετέχοντας στον πόλεμο. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ευέλπιδες της ΙΙας Τάξεως ονομάστηκαν Λοχίες και τοποθετήθηκαν σε μονάδες των πρόσω.

Ο Εύελπις - Λοχίας Σκαρλάτος Ρωσσέτης μετέβη στα πεδία μαχών του Μπιζανίου, όπου επέδειξε απαράμιλλο ηρωισμό και ανδρεία. Στις 5 Δεκεμβρίου 1912 έπεσε από πυρά Tούρκων κατά τις επιχειρήσεις για την κατάληψη της οχυράς τοποθεσίας του Μπιζανίου, που αποτελούσε τη θέση – κλειδί για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία - «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ» (8η Μ/Π ΤΑΞ), τιμώντας τη μνήμη του Εύελπι - Λοχία Σκαρλάτου Ρωσσέτη, ανακαίνισε το Ιερό Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, πλησίον του χωριού Ελληνικόν, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του νομού Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος ο Ήρωας.

Η διοίκηση της ΣΣΕ, στο προαύλιο της οποίας υπάρχει το άγαλμα του Ήρωος Ευέλπιδος, αποφάσισε όπως από τούδε και στο εξής, θα παρίσταται στο Ετήσιο Μνημόσυνο που θα τελείται εκεί, με αντιπροσωπεία Ευελπίδων. Επιπλέον, κατά την άδεια των Χριστουγέννων, οι Ευέλπιδες που κατάγονται από την περιοχή, θα αποτείουν φόρο τιμής στον Ήρωα.